Edellinen
Seuraava

Kappelintie 11, 31340 Tammela, Porras

Portaan vanhassa miljöössä, 250 metrin päässä Turpoonjoesta ja Nahkurinverstaan naapurustossa olisi nyt tarjolla kaunis, vuonna 1991 rakennettu aitta, johon haettu käyttötarkoituksen muutos loma-asunnoksi 2017. Alakerrassa tupakeittiö (keittiö koneineen on asennettu 2014) ja yläkerrassa on nukkumatilaa. Mökin pinta-ala on 40,2 /45 m². Pihapiirissä sijaitsee myös 2016 rakennettu lämpöeristetty  saunarakennus, 15 m², jossa sauna, pukuhuone ja terassi .Vanhan Hämeen Härkätien varrella sijaitseva tontti on kooltaan 4650 m². Nykyajan mukavuudet mahdollistaa sähköt ja kunnan vesi. Otapa selvää mitä kaikkea löytyy vaikkapa 10 km:n säteellä.

KLIKKAA VASEMMALTA, LISÄTIETOA KOHTEESTA JA SITTEN KUVIEN ALTA – KATSO KAIKKI KUVAT/LISÄÄ KUVIA – , NIIN NÄET LISÄKUVIA, KARTAT JA POHJAPIIRROKSEN.

Tulosta

Ota yhteys välittäjään

Osoite:Kappelintie 11, 31340 Tammela, Porras.
Alue / kaavoitus:Tammelan kunnan Portaan kylässä, yleiskaava-alueella. Tila sijaitsee erityisen kauniilla, idyllisellä vanhan Portaan alueella, vanhan, alkuperäisen Härkätien varrella.
Tyyppi / pinta-ala:Hirsirakenteinen loma-asunto, 40,2 / 45 m². Alakerrassa tupakeittiö ja yläkerrassa nukkumatilaa.
Kiinteistötunnus:834-432-2-162
Kiinnitykset:Kiinnityksiä valmiiksi haettuna 10.000 euron edestä. Yksi panttikirja, joka on sähköisessä muodossa. Kohde myydään lainoittamattomana ja kaikista rasituksista vapaana.
Muut rakennukset:Saunarakennus, jossa sauna, saunatupa ja kuisti, 15 m². Ulkorakennus/varasto.
Tontin kuvaus / koko:Tilan pinta-ala on 4650 m². Nurmikkoinen, viehättävä pihapiiri. Tontin takaosassa runsaasti puita, joten saunapuita riittää omasta takaa.
Ranta / järvi:Turpoon-joelle on matkaa noin 250 metriä, jossa yleinen kanoottien vesillelaskupaikka. Turpoonjoelta pääsee Kuivajärvelle, Pyhäjärvelle ja on sieltä tehty kanoottiretkiä jopa Poriin asti. Tilalla on yhteisiä vesialueita.
Keittiö:Tupakeittiössä lautalattiat ja seinät hirttä. Keskellä lattiaa on ollut kamiina ja sen alla oleva lattia on betonia. Tuvan matto peittää tuon betonikohdan, mutta myyjä uusii/peittää lattiapinnan, jos niin halutaan, eikä uutta takkaa rakenneta. Varusteena valkoiset keittiökaapistot, tiskialtaat, jääkaappi, mikro ja sähköliesi. Koko keittiö koneineen ja kaapistoineen on asennettu 2014.
Muut huoneet:Yläkerrassa nukkumatilaa.
Saunaosasto:Hyväkuntoinen, uudenkarhea (saunottu noin 10 kertaa) saunarakennus, jossa pukuhuone ja sauna. Tietenkin puilla lämmitettävä kiuas, josta lähtee napakat löylyt ja samalla lämpiää pesuvesikin 22 litran varaajassa.
Pesu / wc-tilat:Ulkokäymälä varastorakennuksessa.
Asunnon kunto:Kaikki rakennukset ovat hyväkuntoisia.
Vapautuminen:Sopimuksen mukaan, tarvittaessa pian.
Sähkö:Sähköliittymä on (Elenia).
Muita maksuja:Kappelintie yksityistien vuosimaksu 13,50 €. Kiinteistövero 108 € vuodessa.
Vesi / viemäri:Portaan Ojasen Vesihuolto Oy:n liittymä (hyvää lähdevettä). Vesiliittymä tulee tontin rajalle, jossa sulku lähellä saunarakennusta. Mökkiin sisälle on kannettu vesi, eikä sinne ole vedetty vesijohtoja. Likavedet ohjataan imeytyskaivoon lain edellyttämällä tavalla.
Rakennettu:Aitta on rakennettu 1991 ja vuonna 2017 kunnalta haettiin ”käyttötarkoituksen muutos” eli aitta muutettiin vapaa-ajan asunnoksi, vaikka sitä se on ollut alusta lähtien.
Muut rakennettu:Saunarakennus on rakennettu 2016.
Rakennusaine / katto:Molemmat rakennukset ovat hirrestä. Molemmissa harjakatto ja katteena huopa.
Lämmitys / tulisijat:Sähkölämmitys pattereilla, lisänä kauko-ohjauksella (puhelin) toimiva ilmalämpöpumppu. Patterit ja ilmalämpöpumppu on asennettu 2010. Mökissä on alusta lähtien ollut lämmitys, ensin kamiina ja vuodesta 2010 ilmalämpöpumppu ja sitten vielä asennettiin sähköpatterit.
Energialuokka:Kohteeseen ei vaadita energiatodistusta.
Ilmanvaihto:Painovoimainen.
Suoritetut korjaukset:2017 mökki pesty homepesulla ja maalattu sen jälkeen. Kaikkien rakennusten ikkunakarmit on maalautettu samassa yhteydessä. Lisäeristystä kattoon samana vuonna 2010.
Palvelut / yhteydet:Hyvin historiallinen alue. Tammelan keskustaan on noin 10 km ja Forssaan 20 km. Saaren kansanpuistoon 5 km, Eerikkilän urheiluopistolle 6 km jne. Portaassa toimii oma kyläkauppa/kahvila/baari kesäaikaan ja myös asiamiesposti.
Hintapyyntö:44.500 €.
Muuta:Palovaroittimet molemmissa rakennuksissa. Tv-antenni.
Ajo-ohje:Härkätieltä (2824) käännytään Kappelintielle Portaan kylän (keskustassa). Härkätielle voit kääntyä Pori-Helsinki tieltä. Tänne on hyvä tulla pääkaupunkiseudulta joko kakkostietä (Porintie) tai Hämeenlinnan moottoritietä ja siitä kantatie 54:lle.