Edellinen
Seuraava

Laihontie 171, 31530 Pyöli, Somero

Vuonna 1957 rakennettu entinen maatilan päärakennus, jossa ison tuvan lisäksi keittiö ja kaksi makuuhuonetta, kummassakin pönttöuuni. Yläkerrassa on kaksi kesähuonetta, alkovi ja ullakkovarastot. Asuinpinta-ala asuinkerroksessa 71,6 m² ja yläkerrassa 44,9 m². Lisää mielenkiintoa tähän kohteeseen tuo suuri, entinen navetta, johon on tehty saunan ja pesuhuoneen lisäksi pari varastoa, iso juhlatila, oma baarinurkkaus, takka ja pisteenä iin päälle entiseen rehusäiliöön tehty uima-allas. Tämän lisäksi vielä samassa rakennuksessa työhuone ja puuvaja. Koko navetan vintti avointa tilaa. Tontti 7400 m², perinteinen maatilan piha, jossa nurmikenttää, komeita kuusia ja kasvimaallekin on tilaa. Vielä aitta/liiteri.

Tulosta

Ota yhteys välittäjään

Osoite:Laihontie 171, 31530 Pyöli, Somero.
Alue / kaavoitus:Someron kaupungin Pyölin kylässä, asemakaava-alueen ulkopuolella.
Tyyppi / pinta-ala:Entinen maatilan päärakennus, jossa kellari, asuinkerros ja vintti. Iso tupa, kaksi makuuhuonetta, keittiö ja vintissä kaksi kesähuonetta ja alkovi. Asuinpinta-ala asuinkerroksessa 71,6 m² ja yläkerrassa 44,9 m², yhteensä 116,50 m². Ei tarkastusmitattu.
Kiinteistötunnus:761-414-2-77.
Kiinnitykset:Sähköinen 90.000 euron panttikirja valmiiksi haettuna. Kohde myydään lainoittamattomana ja kaikista rasituksista vapaana.
Muut rakennukset:Entinen navetta, 7 x 25 metriä, jossa sauna ja pesuhuone, kaksi varastoa, komea juhlatila takalla, baarinurkkaus, työtila ja päädyssä vaja. Uima-allas. Navetan yliset rakentamatonta tilaa. Erillinen aitta/liiteri.
Tontin kuvaus / koko:Oma 7400 m²:n tontti. Valoisa, vanha puutarhatontti, jossa nurmea ja komeita kuusia sekä hyvää tilaa kasvimaalle, peleille ja muuhun puuhasteluun.
Olohuone:Iso tupa, jossa "seitsemän leivän" leivinuuni, tosin käyttämätön. Lautalattiat, maalatut seinät, puolipaneelit ja paneelikatto.
Makuuhuoneet:Kaksi makuuhuonetta, joissa kummassakin pönttöuuni, parkettilattiat ja tapetoidut seinät sekä haltex-katot.
Keittiö:Lautalattiat, maalatut seinät ja paneelikatto. Oikein vanhanaikaiset kaapistot, pieni puuliesi/kamiina, jenkkikaappi ja sähköhella.
Muut huoneet:Yläkerrassa kaksi kesähuonetta, alkovi, aula ja kaksi ullakkovarastoa.
Saunaosasto:Saunaosasto entisessä navetassa ja tänne sitten mahtuu vaikka kymmenen miestä lauteille. Puulämmitteinen kiuas.
Peseytymistilat:Saunan yhteydessä pesutila, muuripata ja lavuaari. Navettarakennuksessa oma 100-litran lämminvesivaraaja.
Pesu / wc-tilat:Sisälle valmistuu juuri sisävessa ja navetan päädyssä on ulkohuussi. Käymälä on virtsanerottelulla varustettu kompostoiva käymälä.
Säilytystilat:Vintissä ullakkoposkissa tilaa ja ulkorakennuksissa lisää.
Asunnon kunto:Ihan siistissä kunnossa.
Vapautuminen:Sopimuksen mukaan.
Vesimaksu:Oman kulutuksen mukaan.
Sähkö:Sähköliittymä siirtyy kaupan yhteydessä.
Muita maksuja:Kiinteistövero 323,40 v 2018 ja tienhoitomaksu vaihtelee 60-80 €/v, riippuu mitä tielle tehdään.
Vesi / viemäri:Liittymä kunnan vesijohtoon 2004. Umpikaivo jätevesille, harmaat vedet sakokaivoon.
Rakennettu:1957.
Rakennusaine / katto:Puurunko, lautaverhous, harjakatto peltikatteella.
Muiden materiaalit:Navetta kivi/puu, aitta/vaja puu.
Lämmitys / tulisijat:Puu ja sähköpatterit.
Energialuokka:Ei lain edellyttämää energiatodistusta.
Ilmanvaihto:Painovoimainen.
Suoritetut korjaukset:Päärakennuksen eteläseinä rakennettiin kokonaan uudelleen 1990. Sahajauhoeristeiden tilalle vuorivillaa. Ulkoverhouksen alla tuulensuojalevy ja tuuletusrako. Peltikatto on asennettu 1991 vanhojen katteiden päälle. Pellin alla n. 5 cm tuuletusrako. Kellariin pohjavesikaivo ja pumppu, koska sinne nousee keväisin vesi. Kamareiden parketit 1999, uima-allas 2000, käyttöön 2001. Navetta, uima-allas ja sauna on uusittu palovahingon jäljiltä 2006-2007. Ryömintätilan hiekoitus ja tuuletuksen parantaminen 2006. Lisätietoja: Rakennusten vesijohdot ja lämminvesivaraajat on mahdollista tyhjentää talveksi. V 2006 ilkivallantekijä murtautui navettaan. Tulenkäsittely takassa aiheutti savuvahingot, joiden vuoksi em. uusiminen.
Hintapyyntö:79.000 €
Ajo-ohje:Turku-Hämeenlinnatietä (10) ajetaan Forssasta tultaessa 11,4 km ja käännytään vasemmalle Somerontie (52), jota 11,8 km. Käänny oikealle Jokilantie ja jatka 2,2 km. Käänny loivasti vasempaan Huovinojantie ja jatka taas 2,2 km kunnes pääset perille Laihontien viittojen mukaan. Matkaa Forssasta 30 km. HUOM! Jos käytät navigaattoria, syötä osoitteeksi Lehtimäentie 622, 31520 Somero.