Edellinen
Seuraava

Notkontie 58, 31470 Somero

Upealla männikköisellä soraharjulla, Iso-Pitkustajärven rannalla on mahdollisuus ostaa kaksi mökkiä ja talousrakennus. Tonttia on yhteensä 1,2 hehtaaria ja rantaviivaa noin  195 metriä. Pinta-alaa mökeillä on yhteensä 180 m²,  noin 90 m² per mökki. Rakennukset ovat sähköistettyjä. Mökkejä on käytetty myös talviaikaan. Huikeat näkymät etelän-lännen -suuntaan avautuvalle järvelle. Huikea on myös järven vesi, joka tulee pohjavedestä ja siksi pohja näkyy jopa 9 metriin saakka. Vesi on todella kirkasta ja puhdasta. Helsinkiin matkaa noin 100 km.

Tulosta

Ota yhteys välittäjään

Osoite:Notkontie 58, 31470 Somero.
Alue / kaavoitus:Alueella on ranta-asemakaava. Rakennusoikeus on kokonaan käytetty.
Tyyppi / pinta-ala:Tilalla on kaksi mökkiä. Ensimmäisessä mökissä on 54 m², kahdessa tasossa. Alakerrassa on olohuone, keittiö ja sauna, yläkerrassa on makuutilat ja lisäksi todella hulpakka n. 40 m²:n terassi. Toisessa mökissä on neliöitä alakerrassa 30 ja yläkerrassa 45. Alakerrassa on takkahuone, saunatilat ja tietenkin terassi. Yläkerrassa on iso tupakeittiö, makuuhuone ja terassi.
Kiinteistötunnus:761-444-6-55.
Kiinnitykset:Panttikirjoja valmiiksi haettuna yhteensä 250.000 euron edestä. Kohde myydään lainoittamattomana ja kaikista rasituksista vapaana.
Muut rakennukset:Talousrakennuksessa on ns. pieni talonmiehen asunto, n. 14 m², jossa makuuhuone ja pieni keittiö. Lisäksi varastotilaa, puuliiteri ja verstashuone. Rinteessä ylempänä on puuvarasto.
Tontin kuvaus / koko:Järvi on etelän-lännen -suunnassa. Pohjoistuulilta suojaa takana oleva harju ja männyt. 1,2 hehtaarin tontti on soramaata tai soraharjua, korkeuseroja löytyy. Portaat ja askelmat on kuitenkin valamalla tehty ja todella miellyttäviä käyttää. Rakennukset ovat aivan rannan tuntumassa, joten siellä ei ole kovinkaan paljon kiipeämistä. Puustoa (komeaa männikköä) tilalla on välittäjän arvion mukaan ainakin 10-20.000 € edestä. Tontti on helppohoitoinen, kevät haravointi riittää.
Ranta / järvi:Iso-Pitkusta on kirkasvetinen järvi ja pohjan näkee aina 9 metriin asti. Syvyyttä järvessä on parhaimmillaan 17 metriä. Järvi sijaitsee soraharjujen välissä ja saa vetensä pohjavedestä. Rantaviivaa kiinteistöllä on yhteensä noin 195 metriä. Eikä siinä vielä kaikki, sillä harjun toisella puolella on Vähä-Pitkusta. Katso Iso-Pitkusta Wikipediasta. Kalaisa järvi esim. Ahventa, siikaa ja rapuja. Vain kiinteistön omistajat saavat ravustaa ja rapukanta on hyvä. Veneillä saa sähkömoottoria käyttäen. Päämökin edustalla on laituri ja toisen mökin edustalla on 2 laituria ja hyppyteline.
Parveke / terassi:Päämökissä on kaksi terassia. Alakerran terassi on noin 40 m², josta on mahtavat näkymät järvelle. Yläkerrassa on myös reilunkokoinen terassi, n. 18 m². Toisessa mökissä on myös terassit kahdessa kerroksessa.
Olohuone:Huoneiden materiaaleina on pääosin puu ja laminaatti.
Makuuhuoneet:Varsinaisia makuuhuoneita on kolme, joista yksi erityisen suuri.
Keittiö:Kolme eritasoista keittiötä. Päämökissä on pieni keittiö, toisessa mökissä on tilavampi tuvan yhteydessä ja talonmiehen asunnossa on pikkunäppärä. Vesivaraaja on suuruudeltaan n. 50-60 litraa. Komposiittiputket on asennettu n. 8 vuotta sitten.
Saunaosasto:Kaksi saunaa, joissa betonilattiat, suihkut ja puilla lämpiävät kiukaat.
Peseytymistilat:Saunan yhteydessä.
Pesu / wc-tilat:Päämökin läheisyydessä on Biolan puucee. Mökkirakennusten välissä olevassa varastohuoneessa on toinen puucee ja kolmas löytyy toisen mökin läheisyydestä.
Säilytystilat:Varastorakennuksessa on puuliiteri, varastotilaa, jossa myös verstas, puucee ja ns. talonmiehen asunto. Harjun päällä on erillinen puuvarasto.
Asunnon kunto:Rakennukset ovat hyväkuntoisia ja heti muuttovalmiita.
Vapautuminen:Sopimuksen mukaan nopeallakin aikataululla.
Sähkö:Rakennukset on sähköistetty.
Vesi / viemäri:Vesi on nostettu pumpulla keittiöön järvestä. Juomavesi on tuotu mukana. Vedenkäyttö on tällä hetkellä ollut vähäistä ja sen vuoksi harmaat vedet on imeytetty maastoon.
Rakennettu:Rakennukset on rakennettu vuonna 1968.
Rakennusaine / katto:Mökkien rakennusten alaosa on betonia ja yläosassa on puurunko ja lautaverhous. Katot on harjakattoja ja kateena pelti.
Lämmitys / tulisijat:Suora sähkölämmitys pattereilla. Toisen mökin takkahuoneessa on avotakka. Päämökin terassilla on myös kiva tunnelmatakka.
Ilmanvaihto:Painovoimainen.
Palvelut / yhteydet:Somero n. 20 km, Salo n. 40 km, Nummela n. 60 km, Espoo n. 80 km ja Helsinki n. 100 km.
Hintapyyntö:235.000 €.
Ajo-ohje:Aja Somerolta Helsinkiin päin ja käänny Oinasjärven taajamasta oikealle Oinasjärventielle (tienviitta KIIKALA 22, WEBER 15) ja aja sitä noin 10,1 km ja käänny Torkkelintielle, jota noin 2,1 km ja käänny jyrkästi mäen päältä vasemamalle Notkontielle. Aja sitä ja heti Y-risteyksestä oikealle ja tienmukaisesti n. 600 metriä ja pidä oikea kaista. Saavut pihaan ja näet numerolapun 58. Jätä auto tähän. Kohteet vasemalla alhaalla.