Edellinen
Seuraava

Heposuontie 80, 31250 Teuro.

Onko teillä miljoona kenkää eteisessä, eikä mitään mahdu minnekään, tässä on teille sitten uusi koti. Harvinainen kokonaisuus, josta löydät vaikkapa kolme erilaista saunamahdollisuutta. Hirsirunkoisessa, 1950-luvulla rakennetussa asuinrakennuksessa on tilat kolmessa kerroksessa. Asuinkerroksessa on iso sali, n. 50 m², varustettuna kahdella komealla kakluunilla, kamari/ruokahuone, keittiö, iso eteinen, makuuhuone wc/suihkutila. Yläkerrasta löytyy makuutiloja ja huoneita isollekin väkimäärälle sekä sauna, pesuhuone, wc, varastotilaa ja parveke. Kellarikerroksessa on kodinhoitotilat, työhuone, askarteluhuone ja talouskellari. Tilaa yhteensä noin 240/330 m². Talon edustalla 74 m²:n terassi. Pihassa punainen hirsitalo, jossa sauna, saunatupa ja takkahuone, noin 60 m². Lisäksi vanha navettarakennus, vuodelta 1826 oleva hirsiaitta, hirsinen, makoisat löylyt antava savusauna, leikkimökki, grillikota ja kesäkeittiö. Kaunis puutarhatontti 1.16 hehtaaria Teuron kauniissa maisemissa, Teurojoen läheisyydessä.

Tulosta

Ota yhteys välittäjään

Osoite:Heposuontie 80, 31250 Teuro.
Alue / kaavoitus:Tammelan kunnan Teuron kylässä, kaava-alueen ulkopuolella.
Tyyppi / pinta-ala:Kolmessa tasossa oleva asuinrakennus, jossa sali, kamari/ruokailuhuoe, keittiö, iso eteinen, makuuhuone wc/suihkuhuone. Yläkerrasta löytyy makuutiloja ja huoneita isollekin väkimäärälle sekä sauna, pesuhuone, wc, varastotilaa ja parveke. Kellarikerroksessa on kodinhoitohuoneelle tila, työhuone, askarteluhuone ja talouskellari. Talo on ulkomitoin 13.5 m x 11,9 m, asuinpinta-alaa noin 240 m², kokonaisuudessaan noin 330 m² ja korkeus harjalle 9 metriä.
Kiinteistötunnus:834-442-3-56.
Kiinnitykset:Panttikirjoja valmiiksi haettuna 236.816 euron edestä. Kohde myydään lainoittamattoman ja kaikista rasituksista vapaana.
Muut rakennukset:Punainen, hirsirakenteinen pikkutalo, n. 60 m², jossa sauna puilla lämmitettävällä kiukaalla, saunatupa ja takkatupa. Yläkerrassa rakentamatonta tilaa. Rakennus on sähköistetty, sinne tulee kunnan vesi sisään ja se on täysin talvilämmin. Vanha navettarakennus, jonka päädyssä autokatos. Pihapiiriin pystytetty Lounais-Hämeen kotiseutu- ja Museoyhdistyksen 1982 lahjoittama Ingin aitta Forssan Vieremästä. Aitta on vuodelta 1826. Lisäksi hirsinen savusauna, grillikota, kesäkeittiö ja leikkimökki.
Tontin kuvaus / koko:Omassa rauhassa oleva maatalon pihapiiri istutuksineen, 1.16 hehtaaria. 2010 istutettu mm. 6 omenapuuta ja marjapensaitakin löytyy. Keväällä saa sormet multaan sillä ryyti- ja perunamaatakin on, joten viherpeukalo viihtyy varmasti.
Parveke / terassi:Talon edustalla on 2014 rakennettu 74 m²:n terassi, jonka yläpuolella yläkerran parveke.
Olohuone:Oikea vanhanajan sali, noin 50 m², joka on normaalia korkeampi. Tämän vuoksi myös kaksi upeaa kakluunia kohoavat hieman normaalia komeampina. Salissa on parkettilattiat ja seinät tapetoidut. Keittiöön ja kamariin avautuvat Laurilan päärakennuksen kunnostetut pariovet, peiliovia ranskanlistoin. Valoisuuden avaraan saliin tuovat useat ikkunat.
Makuuhuoneet:Alakerran makuuhuone toimii leikkihuoneena. Lattiassa on muovimatto ja seinät on levytetty ja maalattu. Yläkerrassa on laminaatti lattiassa ja seinät myös levytetty ja maalattu. Yläkertaan on avattu paljon yhteistä tilaa ja varsinaiset makuuhuoneet ovat omia nukkumatilojaan. Ylhäällä on myös paljon leikki- ja varastotilaa. Oman tunnelmansa ja tarvittaessa lämpöäkin aulatilaan antaa kamiina-tyyppinen takka.
Keittiö:Tilava keittiö, jossa runsaasti kaapistoja ja työtasoja, silti sinne mahtuu iso ruokapöytä ja jää reilusti työtilaa. Keittiön kaapistot ovat lämminsävyisiä (amerikan pähkinä), lattiassa lankkulattiaa muistuttava muovimatto ja työtasot kiveä. Kodinkoneina jääkaappi, pakastin, astianpesukone, liesi, puuhella ja huuva. Keittiö, kodinkoneet ja kaapistot on uusittu 2010. Myös punaisessa talossa on oma keittiö. Punaisen talon puuhella on korjattu toimivaksi ja siellä on myös oma lämminvesivaraaja keittiön toimintoja varten. Kun vielä korjaa vanhan leivinuunin, siitä saa todella toimivan tilan ahkerammallekin leipurille.
Ruokailutila:Alakerrassa on kaksi huonetta, jotka voivat tarvittaessa olla makuuhuoneita. Keittiön viereinen huone toimii nyt ruokailuhuoneena ja siellä on pitkä ruokapöytä. Huonetta komistaa myös valkoinen kakluuni. Lattiassa parkettia ja seinät tapetoidut.
Muut huoneet:Kellarikerroksessa kodinhoitotilat, työhuone, askartelu-kuntoiluhuone ja talouskellari.
Saunaosasto:Asuinrakennuksen yläkertaan on rakennettu sähkölämmitteinen sauna ja pesutilat 1982. Tilat on remontoitu ja vesieristetty uudelleen 2013. Punaisessa talossa on puilla lämmitettävä kiuas ja pesuvesi tietenkin lämpiää padassa. Kunnan vesi tulee myös tähän rakennukseen. Kaiken kruunaa pihapiirissä oleva hirsinen savusauna, jonka voit lämmittää silloin, kun sinulla on aikaa nautinnolliselle saunomiselle. Savusaunan kiuas on uusittu 2013 ja silloin on lisätty myös vesipata.
Peseytymistilat:Yläkerran pesutiloissa lattiat laatoitettu, lattialämmitys ja seinät kaakeloitu. Asuinkerroksessa vuonna 2009 kunnostetut suihkutilat, joissa myös laattalattiat lattialämmityksellä ja seinissä kaakelit. Punaisen talon sauna on tilava, samassa tilassa myös peseydytään.
Pesu / wc-tilat:Asuinkerroksen wc:ssä laattalattiat ja seinät kaakeloitu. Yläkerrassa erillinen wc. Punaiseen taloon tulee kuivakäymälä 2016
Kodinhoitohuone:Alakertaan rakennettu kodinhoitotilat 2012.
Säilytystilat:Talon yläkerrassa ja eteisessä runsaasti säilytystilaa. Tilava kellarikerros sopii moneen käyttöön. Myös ulkorakennuksiin ja punaiseen taloon mahtuu vaikka mitä. Punaisen talon yläkerta rakentamatonta tilaa.
Eteistilat:Todella hulpakan kokoinen eteinen, jossa hyvät säilytystilat ulkovaatteille ja jalkineille.
Asunnon kunto:Rakennukset ovat hyvässä kunnossa ja lapsiperheellä käytössä.
Sähkö:Sähkön kulutus noin 15.000 - 18.000 kWh (sisältää myös punaisen talon).
Muita maksuja:Tiemaksu 200 €, kiinteistövero 236 €.
Vesi / viemäri:Kunnan vesi, myös punaiseen taloon. Oma kaivo mm. istutusten kastelua varten. Jätevesille kaksi saostuskaivoa ja imeytys. Pihaan on vedetty myös putkitus kunnan paineviemärille, johon voi halutessaan liittyä.
Rakennettu:Asuinrakennus on rakennettu 1950-luvulla. Salin, keittiön ja kamarin hirret on siirretty Laurilan päärakennuksesta. Sosiaalitilat, eteinen ja makuuhuone on rakennettu 1977.
Muut rakennettu:Punainen talo on rakennettu 1947, hirsiaitta on koottu uudelleen 1982 samoin savusauna. Grillikota on vuodelta 2012.
Rakennusaine / katto:Asuinrakennuksessa betoniperustus, rossipohja, hirsirunko, verhous höylätystä ponttilaudasta ja harjakatto peltikatteella.
Muiden materiaalit:Myös punainen talo on hirsitalo. Talo on verhottu pystylaudoin ja peltikatto laitettu 1977. Talo on sisältä saneerattu, lankkulattiat ja hirsi näkyy sisäseinissä. Navetta/talli on osin hirsinen ja päätyyn tehty autokatos 1986. Savusauna, aitta ja grillikota ovat myös hirsirakenteisia
Lämmitys / tulisijat:Asuinrakennuksessa on suora sähkölämmitys. Ilmalämpöpumppuja on kolme, eli yksi joka kerroksessa. Salissa on kaksi korkeata kakluunia ja yksi kamarissa. Yläkerrassa kamiinatyyppinen takka. Punaisessa talossa sähkölämmitys, toimiva puuhella ja kunnostusta odottava leivinuuni sekä ilmalämpöpumppu.
Suoritetut korjaukset:Vesi on tuotu asuin rakennukseen vasta 1978, sauna, pesutilat ja wc rakennettu 1985. Vesikalusteet ja vesijohdot on uusittu koko talossa 2005-2006. Liitytty kunnan vesijohtoverkkoon 2007. Talon sähköt on lähes kokonaan uusittu ja yläkertaan lisätty toinen sulaketaulu. Talo ja peltikatto on maalattu 2011. Ovet ja ikkunat asuinrakennukseen vaihdettu 2013. Lämminvesivaraaja 300 l vaihdettu. 3 ilmalämpöpumppua asennettu 2010. Yläkerta rakennettu ja eristetty 2012. Eristeiden määrästä kertoo se, että lämmitystä ei siellä kaivata talvellakaan. Yläkerran pesutilat uusittu 2013 ja sauna 2005. Kellarikerrokseen rakennettu kodinhoitotilat 2012. Punaiseen taloon on asennettu ilmalämpöpumppu ja keittiötä varten oma lämminvesivaraaja. Peltikatto asennettu 1977 ja sisätilat kunnostettu. Upea hirsiseinä otettu näkyviin, lankkulattiat. Sauna remontoitu 1988. Ikkunat ja ovet uusittu 2013. Piipun ylimmät 3 metriä uusittu ja piipun hattu asennettu. Hirsiaitan pärekatto on uusittu 1987, jolloin aitta on myös sisältä kunnostettu. Savusaunaan uusi kiuas ja pata 2013
Tulevat korjaukset:Taloa on hyvin hoidettu ja kunnostettu vuosien varrella, eikä akuuttia kunnostusta ole näköpiirissä. Se punaisen talon vanha leivinuuni kuntoon, toivoo leipova välittäjä omana kommenttinaan.
Palvelut / yhteydet:Tammelan keskustaan 15 km ja Forssaan 21 km.
Hintapyyntö:179.000 €
Ajo-ohje:Teurontieltä käännytään Heposuontielle, jota 800 metriä ja käänny vasemmalle aja talon pihaan.