Edellinen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Seuraava

Meyerinpolku 1, 30100 Forssa

LOISTO paikalla, kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa miljöössä, Forssan keskustassa, komea, kaksikerroksinen 330 m²:n hirsitalo, Tässä vuonna 1866 rakennetussa talossa on tilaa vaikka mihin. Lapsiperheelle turvallinen ja virikkeellinen ympäristö, sopii hyvin myös edustuskodiksi. Upea aidattu 5781 m²:n puutarhatontti, jossa paljon erilaisia havupuita sekä istutuksia ja hyötykasveja. Pihapiirissä rakennus, jossa 54 m²:n asunto sekä erillinen saunaosasto ja autotalli. Hyvät liikuntamahdollisuudet, hiihto/lenkkipolut kotinurkilta, jalkapallokenttä, Lamminranta ja urheilukenttä sekä jäähalli alle 1 km. Liikuntaa harrastavalle perheelle unelmapaikka. Jos kiinnostuit, varaa aika esittelyyn, vain yksityisesittelyjä.

KLIKKAA VASEMMALTA, LISÄTIETOA KOHTEESTA JA SITTEN KUVIEN ALTA – KATSO KAIKKI KUVAT/LISÄÄ KUVIA, NIIN NÄET LISÄKUVIA, POHJAPIIRROKSET JA TONTTIKARTAN.

Tulosta

Ota yhteys välittäjään

Osoite:Meyerinpolku 1, 30100 Forssa
Alue / kaavoitus:Keskusta, asemakaava. Yhtiönpuisto on kulttuurihistoriallinen englantilaistyyppiseksi rakennettu puisto, jossa on vanhoja puistolehmuksia, tammia ja vuorijalavia sekä oleskelualue. Puistossa sijaitsee myös kulttuurihistoriallisesti merkittäviä rakennuksia.
Tyyppi / pinta-ala:Museoviraston suojelukohde (SR3), omakotitalo, jossa asuinkerroksessa neljä huonetta, keittiö, apukeittiö, sauna, kaksi suihkutilaa sekä kaksi erillistä wc:tä, aula, vaatehuone, terassi ja lasiveranta 202 m². Yläkerrassa kolme huonetta, aula, wc/pesuhuone, vaatehuone 75 m² sekä parveke ja vinttitilat. Kellarissa tekninen tila, varasto ja kellari. Kokonaispinta-ala 330 m²
Kiinteistötunnus:61-1-316-9.
Kiinnitykset:Panttikirjoja valmiiksi haettuna. Kohde myydään lainoittamattomana ja kaikista rasituksista vapaana.
Muut rakennukset: Pihapiirissä rakennus, jossa on 54 m²:n asunto (tällä hetkellä vuokrattu, 590 €/kk) sekä erillinen saunaosasto ja autotalli. Lisäksi vanhojen piirustusten mukaan tehty laululava 30 m² ja varastorakennus.
Tontin kuvaus / koko:5781 m²:n tontti on aidattu kokonaisuudessaan. Forssa-yhtiön graniittisten portinpylväiden välissä rautaportti, josta kulku pihalle. Vastakkaisella reunalla pikkuportti, jonka kautta pääsee kävellen keskustaan. Tontilla runsaasti erilaisia havupuita sekä satoja muita istutuksia, käy kurkkaamassa blogia osoitteessa: https://piha.vuodatus.net/.
Ranta / järvi:Lamminrantaan, jossa kaupungin uimaranta matkaa alle kilometri.
Parveke / terassi:Sisääntulossa tunnelmallinen lasiveranta, kauniine ikkunoineen. Olohuoneesta käynti terassille ja yläkerrassa parveke.
Olohuone:Avara olohuone, jossa isot ikkunat terassille ja sisäpihaan. Uuniseppien varaava marmoritakka. Lattiassa tammiparketti ja seinät tapetoidut, huonekorkeus 286 cm. Toiselta sivultaan aukeaa ruokailutilaan ja toiselta työhuoneeseen. Työhuoneen oviaukossa tamminen liukuovi.
Makuuhuoneet:Alakerrassa iso valoisa makuuhuone ja sen yhteydessä oma kylpyhuone sekä vaatehuone. Lattiassa parketti ja seinät tapetoidut. Yläkerrassa kolme makuuhuonetta, kaikki kaipaavat päivitystä. Aulaan vaihdettu parketti v. 2001.
Keittiö:Iso keittiö, jossa runsaasti kaappitilaa. Keittiötä päivitetty v. 2009 mm. massiivi tammitasoilla ja valaistusta lisäämällä sekä uusittu jää/pakastinkaapit ja astianpesukone. Lattiassa laatta. Keittiön ja ruokasalin välissä apukeittiö kaapistoineen.
Ruokailutila:Keittiöön mahtuu hyvin isompikin ruokapöytä. Lisäksi ruokasali olohuoneen vieressä. Lattiassa parketti ja seinät tapetoidut.
Muut huoneet:Olohuoneen toisella sivustalla työhuone, josta toki voi tehdä vaikka arkiolohuoneen. Lattiassa tammiparketti, seinät tapetoidut.
Saunaosasto:Vanhaan palvelijan huoneeseen vuonna 2017 valmistunut kaunis sauna- ja suihkutila, lattialämmitys ja paikka pesutornille. Lattia ja seinät laatoitetut. Lisäksi piharakennuksessa puulämmitteinen sauna sekä pesu- ja pukuhuoneet.
Pesu / wc-tilat:Pesutilat ala- ja yläkerrassa. Alakerrassa kaksi erillistä wc:tä ja yläkerrassa pesutilojen yhteydessä. Kaipaavat päivitystä.
Säilytystilat:Komeroita, kaapistoja, kaksi vaatehuonetta, vintti, varasto ja kellari.
Eteistilat:Sisääntulossa kaunis lasiveranta, jossa sähkölämmitys. Sitten eteinen, josta käynnit keittiöön ja isoon aulaan.
Vapautuminen:Sopimuksen mukaan.
Muita maksuja:Lämmityskulut n. 5200 € /v (v.2018).
Vesi / viemäri:Kaupungin liittymät.
Rakennettu:1866
Muut rakennettu:Piharakennus v. 1892, varastorakennus v. 1898, laululava v. 2004
Rakennusaine / katto:Hirsi/ lautaverhous, Harjakatto peltikatteella.
Muiden materiaalit:Piharakennus hirsi/lautaverhous, harjakatto tiilikatteella.
Lämmitys / tulisijat:Kaukolämpö, varaava takka.
Energialuokka:Museoviraston suojelukohde, ei tarvita energiatodistusta.
Suoritetut korjaukset:Päärakennuksen peruskorjaus ja entisöinti 1990, päärakennuksen ulkomaalaus 2012, saunaosaston rakentaminen 2017, käyttövesiputkia uusittu 1990-2017. Pihasaunan tarkistus ja putkien uusiminen, piha-asunnon remontointi, piharakennuksen tiilikaton pesu ja korjaus, rännien uusiminen ja rakennuksen maalaus, puuaidan korjaus ja maalaus 2013 -15.
Palvelut / yhteydet:Forssan keskustan palvelut lähietäisyydellä. Hyvät liikuntamahdollisuudet, hiihto/lenkkipolut kotinurkilta, jalkapallokenttä, Lamminranta ja urheilukenttä sekä jäähalli alle 1 km.
Hintapyyntö:349.000 €
Muuta:Pihavalaistus, tallentava kameravalvonta, kaapeli-TV. SR-3 Suojeltava rakennus Rakennustaiteellisesti arvokas ja kaupunkikuvan säilymisen kannalta tärkeä rakennus. Rakennusta ei saa purkaa eikä sen ulkoasua saa muuttaa. Rakennuksessa suoritettavien korjaus- ja muutostöiden on oltava sellaisia, että rakennuksen rakennustaiteellisesti arvokas ja kaupunkikuvan kannalta merkittävä luonne säilyy. Mikäli rakennuksessa on aikaisemmin suoritettu tämän pyrkimyksen vastaisia rakennustoimenpiteitä, on rakennus korjaus- ja muutostöiden yhteydessä pyrittävä korjaamaan entistäen.