Edellinen
Seuraava

Tapolantie 328, 31380 Letku, Tammela

Nyt on historian havinaa. Vanhan kantatilan päärakennus, mahtavasta käsin veistetystä hirrestä tehty kahden perheen asunto kaipaa nyt oikeanlaista ymmärtäjää. Papereissa rakennusvuodeksi merkitty 1902, mutta yhden vuorilistan alla on teksti: Mikkolan tekoja 1888. Ensimmäinen laajennus tehty 1979 (19,0 m²) ja toinen 1996 (26,6 m²) jossa saunat, vessat ja pesutilat. Huoneistoala 211,7 m², rakennusala 198,4 m². Yläk. 2×16 m².Talossa kaksi lähes identtistä asuntoa, joissa kummassakin  keittiön lisäksi olohuone ja makuuhuone, vessa, pesuhuone ja sauna. Asuntojen välissä käytävä, josta pääsee pannuhuoneeseen ja puuvarastoon. Yläkerrassa kaksi makuuhuonetta alkoveilla ja poskissa paljon rakentamatonta tilaa. Iso entinen tallirakennus ja kuivuri varastona, sekä ulkorakennus jossa pihasauna ja tupa takalla. Vielä maakellari.

LISÄÄ KUVIA, POHJA JA TONTTIKARTTA VASEMMALLA – LISÄÄ KUVIA –

Tulosta

Ota yhteys välittäjään

Osoite:Tapolantie 328, 31380 Letku, Tammela.
Alue / kaavoitus:Tammelan kunnan Letkun kylässä, Tapola, asemakaava-alueen ulkopuolella.
Tyyppi / pinta-ala:Vanha maatalon päärakennus, jossa kaksi asuntoa. Kummassakin keittiö, olohuone, makuuhuone, eteinen, wc, psh ja sauna. Huoneistoala 211,7 m², rakennusala 198,4m².
Kiinteistötunnus:834-420-7-22.
Kiinnitykset:Rasitustodistuksen mukaan tilaan ei kohdistu kiinnityksiä. Kohde myydään lainoittamattomana ja kaikista rasitteista vapaana.
Muut rakennukset:Iso entinen navetta, kuivurirakennus, entinen talli, pihasauna jossa saunatupa jossa varaava takka. Koiratarha jossa vaja.
Kerros / hissi:Asuinkerros sekä yläkerta.
Tontin kuvaus / koko:1.0900 ha.
Ranta / järvi:1 km Tapolan järveen, 1,5 km Ruostejärvelle.
Piha:Ihana vanha maatilan piha, jossa marjapensaita ja istutuksia.
Olohuone:Olohuoneissa muovimatot, tapetoidut seinät.
Makuuhuoneet:Makuuhuoneissa laminaatit ja tapetoidut seinät.
Keittiö:Molemmissa keittiöissä puuliesi, sähköliesi, jääkaappi/pakastin.
Muut huoneet:Yläkerran "kesä" huoneissa vain 10 cm villa, mutta patterit ollut päällä, eli pidetty lämpimänä ja asuttukin aikoinaan.
Saunaosasto:Ulkosaunassa puulämmitteinen kiuas ja pata. Sisäsaunoissa laatoitetut lattia, paneloidut seinät ja puulämmitteiset kiukaat.
Peseytymistilat:Laatoitetut pesuhuoneet.
Pesu / wc-tilat:Toisen asunnon vessassa laatat ja toisen muovimatto.
Kodinhoitohuone:Kummassakin asunnossa paikka pyykkikoneelle/khh.
Säilytystilat:Paljon säilytystilaa.
Asunnon kunto:Ikäänsä nähden hyvässä kunnossa.
Vapautuminen:Toinen asunto tyhjä ja toinen tyhjenee sopimuksen mukaan.
Sähkö:Oman kulutuksen mukaan.
Vesi / viemäri:Kunnan vesi ja nyt käytössä kaksi sakokaivoa (ikään perustuva vapautus). Jätevesijärjestelmä tulee uusia 31.10.2019 mennessä. Uusimisvelvoitteesta on perustellusta syystä mahdollista hakea poikkeusta enintään viiden vuoden määräajaksi.
Rakennettu:1902. (1888 ?)
Rakennusaine / katto:Käsin veistetty jykevä hirsi vanhalla osalla tasakertaan asti, lautaverhous. Lisäosa puurunkoinen ja lautaverhous. Luonnonkivestä sokkeli (rossipermanto)
Lämmitys / tulisijat:Öljy/puu keskuslämmitys, jako vesikiertopatterein. Öljysäiliö maan alla, tarkastettu 2001, lasikuituinen. 2000 l vesivaraaja (1996).
Ilmanvaihto:Painovoimainen.
Suoritetut korjaukset:1979 uusitti käyttövesi ja viemäri, keskuslämmitys. Lisätty sisäpuolelta seiniin villaa 10 cm ja laskettu huonekorkeutta 250 cm:iin. Alkuperäinen huonekorkeus 330 cm. Uusi lautaverhous vanhan päälle.
Tulevat korjaukset:Nyt pitää muistaa että kyseessä on todella vanha talo ja se ei täytä tämän päivän rakennusmääräyksiä, eikä tarvitsekaan. Vikoja ja puutteita varmasti löytyy, mutta osaavissa käsissä tämä vanha rouva saa varmasti arvoisensa uuden elämän.
Palvelut / yhteydet:Lähellä Liesjärven kansallispuisto, eräkeskus ja Eerikkilän urheiluopisto.
Hintapyyntö:99.000 €.