Edellinen
Vahostentie292-1,1
Seuraava

Vahostentie 292, 31730 Honkola, Urjala

Historiallinen, sata vuotta vanha, hyvässä iskussa oleva Vahosten hirsinen kansakoulukaunotar on nyt myynnissä. Alkuperäinen hirsinen koulurakennus on rakennettu 1917-1919 ja vuonna 1994 rakennetussa laajennusosassa on aikoinaan toiminut puusepänverstas ja nyt keramiikkapaja. Koulurakennus on kahdessa kerroksessa, asuinpinta-alaltaan noin 250 m², kokonaispinta-ala 480 m² ja huonekorkeus vaatimattomasti 3,2 metriä. Toinen, lautarakenteinen kerros on rakennettu myöhemmin toisen opettajan asunnoksi. Laajennusosan alla harkoista muurattu tilava n. 46 m² autotalli. Pihapiirissä lisäksi iso lautarakenteinen suuli/varasto ja hirsinen vanha ja tunnelmallinen saunarakennus, jossa maailman parhaat löylyt. Tontin pinta-ala on 8104 m² jossa marjapensaita, omenapuita, pari kasvihuonetta ja tilaa viherpeukalolle touhuta tai lapsilla leikkiä.

Tulosta

Ota yhteys välittäjään

Osoite:Vahostentie 292, 31730 Honkola, Urjala.
Alue / kaavoitus:Vahosten kylässä, asemakaava-alueen ulkopuolella.
Tyyppi / pinta-ala:Vanha hirsinen koulurakennus, vakituisessa asuinkäytössä. Asuinkerroksessa kaksi isoa luokkahuonetta, olohuone, sali, vaatehuone, keittiö, kodinhoitohuone, eteinen, sauna, pesuhuone ja pukuhuone. Lisäsiivessä puusepänverstas, jossa myös wc, siivouskomero ja toimistotila. Toisessa kerroksessa kolme makuuhuonetta, kaksi aulaa, wc, suihku, parveke ja suuri rakentamaton ullakko. Kylmissä poskissa hyvin säilytystilaa. Talon alla pieni kellari, mikä ei ole käytössä.
Kiinteistötunnus:887-403-1-64.
Kiinnitykset:Panttikirjoja valmiiksi haettuna 284 093 euron edestä. Kohde myydään lainoittamattomana ja kaikista rasituksista vapaana.
Muut rakennukset: Suuli (75 m²), jossa puuvarasto, toinen autotalli ja kuiva wc. Vanhanajan hyvä sauna ja saunatupa ( 30 m²) sekä lisäksi kaksi kasvihuonetta.
Tontin kuvaus / koko:Loiva rinnetontti, 8104 m² ja siellä on vanhoja istutuksia, marjapensaita, omenapuita sekä tilaa touhuta oman kasvimaan ja kasvihuoneen kanssa.
Ranta / järvi:Kortejärvi aivan lähellä.
Parveke / terassi:On kuisti sekä parveke.
Olohuone:No nii-i. On sali, on olohuone on valtavat luokkahuoneet ja kaikki käy olohuoneista. No joka tapauksessa jokaisessa on lautalattia ja paneelikatto ja osin paljastettua hirttä sekä ihanaa tapettia.
Makuuhuoneet:Kolme makuuhuonetta, joissa kahdessa on lautalattiat ja pönttöuunit. Päämakuuhuoneessa muovimatto, paneelikatot ja tapetoidut/maalatut seinät sekä lämpöä antaa puuhella.
Keittiö: Lattiat lautaa, maalatut seinät jossa boordi, valkoinen maalattu paneelikatto, astianpesukone, sähköliesi, puuliesi , jääkaappi ja painovoimainen huuva puuhellan päällä.
Muut huoneet:Kaksi isoa luokkahuonetta, joissa toisessa lämmityskeskus. Luokkahuoneet ovat lähes alkuperäiset. Iso avovintti, mihin on mahdollisuus rakentaa lisää huoneita.
Saunaosasto:Sisäsauna sähkökiukaalla, epox-lattia, paneloidut seinät ja katto. Ulkosauna puukiukaalla ja padalla, sekä ihkun ihana saunatupa kaiken kukkuraksi..
Pesu / wc-tilat:Yläkerran vessassa laatta lattiat ja seinät sekä suihkukaappi, kaapistoja. Alakerrassa toinen vessa.
Kodinhoitohuone:Kodinhoitohuoneessa paikka pyykkikoneelle ja kulku ulos.
Säilytystilat:Runsaasti säilytystilaa, on vaatehuonetta, kaapistoja ja vinttitilaa. Tarina jatkuu ulkorakennuksessa niin halutessa.
Eteistilat:Avarat eteiset vastaanottavat tulijat, eikä tarvitse pyllistellä ahtaassa tuulikaapissa.
Asunnon kunto:Osin valmis, osin kaipaa hellää kättä. Luokkahuoneet lähes alkuperäisessä kunnossa. Tämä talo ei varmaan koskaan ole kokonaan valmis.
Vapautuminen:Sopimuksen mukaan.
Vesimaksu:Oma kaivo.
Sähkö:3 x 25 A.
Vesi / viemäri:Oma porakaivo, mistä suodatusjärjestelmä ruosteisen veden vuoksi. Rengaskaivo kasteluun. Jätekaivo Uponor Sako Lokajätti, 3-osainen, imeytyskenttään. Salaojia ei ole.
Rakennettu:Sota hieman hankaloitti rakennusurakkaa vuosina 1917-1919, mutta koulu vihittiin käyttöönsä 1920. Lisää historiaa löytyy netistä.
Muut rakennettu:Tarkkaa rakennusaikaa ei ole tiedossa ulkorakennuksien osalta, mutta laajennukseen lämmin n. 122m² verstas on tehty 1994.
Rakennusaine / katto:Koulurakennuksen ensimmäinen kerros hirttä, toinen kerros puurakenteinen. Puusepänverstas laajennuksessa puurakenteinen, harjakatto tiilikatteella.
Muiden materiaalit:Puurunko , lautaverhous.
Lämmitys / tulisijat:Öljylämmitys vesikiertopatterein, kaksi takkaa, kolme pönttöuunia ja kaksi puuliettä. Öljysäiliöt lasikuitua, vaihdettu 2006.
Ilmanvaihto:Saunan pesuhuoneessa koneellinen ilmastointi sekä yläkerran vaatehuoneessa, wc/suihkussa ja alakerran saunassa, suihkussa, vessassa ja kodinhoitohuoneessa.
Suoritetut korjaukset:Käyttövesijärjestelmä uusittu 2001, taloa remontoitu useiden vuosien aikana, ainakin 1994, 2001-2002. Korkeat ikkunat uusittu 1994 ja 2004-2005. Keittiö remontoitu 2001, parveke valmistunut 2002
Palvelut / yhteydet:Urjalan keskustaan n. 11 km.
Hintapyyntö:225.000 €
Muuta:Katso pohjapiirros kuvineen: https://hosting.dexmen.com/SkQDz_xJb.html
Ajo-ohje:Punkalaitumentietä 2,19 km, jonka jälkeen oikealle Halivahantielle, jota 4,52 km ja sen jälkeen vasemmalle Vahostentielle n 220 m. Kivipyykissä talon numero.