• Kaukolantie 2
  • Forssa, Kallio
  • Tupakeittiö, makuuhuone, pesuhuone, sauna, eteinen ja veranta.

Kaukolantie 2

Forssa, Kallio

Tupakeittiö, makuuhuone, pesuhuone, sauna, eteinen ja veranta.

58 000 €

65 m²

Tyyppi

Mökki tai huvila

Rakennusvuosi

1981

Seuraava julkinen esittely

24.9.2023 14:00 - 14:30

Tontti

Oma

Tätä kohdetta myy Forssan Kiinteistökauppiaat Oy

03-436 1130

Oli vuodenaika mikä tahansa, niin aina voi mökkeillä – maisemat ja olosuhteet vain vaihtelevat. Millainen mökkeilijä sinä olet? Mikäli kesäaika 2023 meni vielä ilman omaa mökkiä, niin nyt on hyvä aika tehdä asialle jotain. Valtatie 2:n läheisyydessä, ihanasti puuston suojassa, piilossa, sijaitsee tämä komeaa vanhaa käsin veistettyä hirttä oleva 65 m²:n mökki. Hirret ovat alun perin vanhasta aittarakennuksesta ja sittemmin siirretty tänne Lonkeroon – mökki valmistunut v.1981. Pihapiirin jalasmökissä majoitat vierailevat tähdet. Moninainen pihapiiri, mökin sijainti ja lampi tarjoaa jokaiselle jotakin. Täällä viihtyy niin saunatonttu, grillimestari, puutarhailija, lukutoukka, aktiivilomailija kuin uimarikin. Tilaa isolla, peräti 8621 m²:n tontilla riittää. Mikäli pidät retkeilystä, lähistöllä sijaitsee niin Torronsuon kansallispuisto, Saaren kansanpuisto, Liesjärven kansallispuisto kuin Eerikkilän Urheiluopistokin – Patasaaren laavulle n. 3km. Kun jääkaappi kaipaa täydennystä tai jos sataa, sataa ropisee, Forssan palvelut ovat vain n. 11 km päässä ja Tammelan keskustaan on matkaa n. 12 km. Paikka on ihastuttava. Minä tykkään!

Sijainti:

Kaukolantie 2

Postinumero:

30100

Kerros:

1/1

Pinta-ala:

65 m²

Kokonaispinta-ala:

65 m²

Lisätietoja pinta-alasta:

Rakennuspiirustusten mukaan mökin kerrosala on 65 m². Ei tarkistusmitattu. Pinta-alat saattavat tämän ikäisissä kohteissa (rekisteröity ennen 1.1.1992) poiketa olennaisestikin asuinrakennusten nykyisten mittaustapojen ja standardien (SFS 5139) mukaan laskettavasta asuintilojen pinta-alasta. Pinta-ala voi siis olla edellä mainittua pienempi tai suurempi.

Asunnon kunto:

Tyydyttävä

Listauksen tyyppi:

Mökki tai huvila

Rakennusvuosi:

1981

Lisätiedot rakennusvuodesta:

Loma-asunnon rakennuslupa on myönnetty 7/1978 ja loppukatselmus tehty 8/1981.
Rakennustietoihin on merkitty vain 65 m² vapaa-ajan asuinrakennus.

Huoneluku:

1

Velaton hinta:

58 000 €

Yhtiövastike:

0 € / kk
(Hoitovastike 0 € / kk + Rahoitusvastike 0 € / kk)

Kiinteistövero:

202 € / vuosi

Lisätietoja maksusta:

Sähkönkulutus: vuosiarvio n. 570 kwh, kun käyttöaika ollut vain kesällä eli n. 5 kk.
Jätemaksu ollut ajalla toukokuu - syyskuu yht. n. 70 €.
Esitetyt kustannukset perustuvat nykykäyttöön ja voivat siten olla pienempiä tai suurempia riippuen lomailijamäärästä, käyttö- ja kulutustottumuksista sekä eri palveluntarjoajista.

Keittiön kuvaus:

Tupakeittiö eli keittiö ja olohuone ovat avonaista yhteistilaa, missä on toiminnalliset osionsa niin keittiölle, ruokailulle kuin olohuoneellekin. Keittiö on tehty heti tuulikaapin jälkeen oikealle kulmaukseen. Ylä- ja alakaapistojen lisäksi on kevyt rakenteinen lisälaskutaso sekä tiskipöydällä astianpesualtaat.
Varusteina: sähköliesi ja jääkaappipakastin. Lieden vieressä on pieni Harvian kamiina, mikä toimii lämmönlähteenä - toki, voit myös keittää levyllä vaikkapa sumpit perinteiseen tapaan.
Tupakeittiön pintamateriaalit: hirsiseinää, pesuhuoneen puolella keittiötä seinässä osa kaakelia, lautalattia sekä valkoiseksi maalattu lautakatto.

Olohuoneen kuvaus:

Olohuoneen puolella tupaa on tilaa sohvaryhmälle ja tv-tasolle - nykyisellään siellä on lisäksi ekstrasänkykin. Kolmella eri seinällä olevat ikkunat tuovat valoa ja avaruutta tupaan. Tuulikaapin puoleisella seinällä olohuonetta on luova pintaratkaisu eli persoonallisesti aseteltu puukiekkoja vanerin päälle - samaa puukiekkoilua on myös tuulikaapissa. Ja nuo mökin hirsiseinät ovat vaan niin upeat.

Makuuhuoneen kuvaus:

Mökin reunimmainen huone on makuuhuone, mille käynti myös verannalta. Pitkulaiseen huoneeseen mahtuu parisängyn lisäksi tarvittaessa vaatekaappikin ja vielä jää tilaa vaikkapa työpisteelle, mikäli mökillä haluaa tehdä etätöitä. Makkariin on vedetty myös tv -antenni. Pintamateriaalit: lautalattia ja katto, seinissä hirsipaneeli.
Tätä tilaa lämmitetään tarvittaessa irtopatterein.

Kylpyhuone:

Verannalta keskimmäinen ovi johtaa ensin isohkoon pesuhuoneeseen ja siitä sitten saunaan, minkä lauteille mahtuu useampikin saunoja löylyttelemään. Valoa saunaan tuo iso metsänpuoleinen ikkuna. Saunassa on puulämmitteinen kiuas ja samoin pesuhuoneessa vesipata lämpiää puilla.
Pintamateriaalit: pesuhuoneessa lattiassa muovimatto, katto paneloitu, seinissä paneelia ja padan puolella kaakelia kera keramiikkataidetaulun. Saunan lattiassa muovimatto, seinät ja katto paneloitu.

WC:

Kompostoiva puucee sijaitsee ulkorakennuksen yhteydessä.

Säilytystilojen kuvaus:

Mökin eteisessä on peilillinen liukuovikaapisto.

Sauna:

Kyllä

Takka:

Kamiina tupakeittiössä

Terassi:

Kyllä

Ranta:

Pihalampi

Lisätietoja rannasta:

Lammen keskellä on pieni saari, mihin pääsee kävelysiltaa pitkin ja siellä on pieni uudistusta kaipaava huvimaja. Laiturin päässä on n. 1,5 metriä syvää. Takaosa lampea eli valtatien puoleinen osa on matalaa. Lampea ruopattu v. 2020 ja laituri uusittu v. 2023.

Muut rakennukset:

Jalasmökki n. 18 m², mikä jakautuu oleskelutilaan sekä nukkumatilaan, hyvin mahtuu ihan parisänky. Jalasmökki on sähköistetty ja virta vedetään erikseen roikalla. Lisäksi pihassa on kevytrakenteinen varastorakennus n. 14 m², missä varaston lisäksi se perinteinen puucee ja takana jatko-osana vielä pieni vaja n. 6 m².

Tie perille:

Kyllä

Kiinteistön tyyppi:

Tila

Kiinteistötunnus:

834-407-1-42

Vesijohto:

Ei

Viemäri:

Imeytyskaivo

Lisätietoja viemäristä:

Pesuhuoneesta ja keittiön altaista on ns. harmaat vedet johdettu imeytyskaivoon, minkä jälkeen imeytyy maahan.

Taloyhtiössä antenni:

Kyllä

Kaavatilanne:

Ei kaavoitettu

Kaavoitustiedot:

Alueella on vireillä Kallio-Riihivalkama-Ruostejärvi -osayleiskaava.
Ehdotusvaiheen kaavakartta löytyy netistä : https://www.tammela.fi/sites/default/files/ehdotusvaiheen-kaavakartta-22.12.2017.pdf
Tähän kiinteistöön kohdistuisi tuon ehdotuksen mukaan kaavamerkintä AT eli kyläalue: AT-merkinnät osoittavat kylämäisen asumisen alueet, joissa asuminen ja maatalouselinkeino lomittuvat toisiinsa. Alueelle voi sijoittua asumista ja maatalouselinkeinoa harjoittavaa toimintaa sekä muuta ympäristöön sopivaa elinkeinotoimintaa. Lisätietoja Tammelan kunta/kaavoitus.

Tontin pinta-ala:

8621 m²

Tontin omistus:

Oma

Tontin tyyppi:

Tasamaatontti

Tontin tiedot:

Pihamaalla on nurmikkoa, erilaisia istutuksia ja pensaita, maasto pääosin tasamaata. Luonnonlampeen päin on pihasta loivaa laskua ja samoin mökin takana olevaan metsikköön maasto nousee hieman. Tontilla on runsaanlaisesti puustoa eli ns. kotitarvepuut saa ihan omalta tontilta. Piha-alue on myös valaistu.

Rakennusmateriaali:

Hirsi

Lisätiedot rakennusmateriaaleista:

Käsinveistetty hirsikehikko on alunperin ollut vanha aittarakennus, mikä sitten siirretty kiinteistölle ja tehty loma-asunnoksi.

Lämmitysjärjestelmä:

Puu

Ilmanvaihto:

Painovoimainen

Katon kunto:

Hyvä

Kattotyyppi:

Harjakatto

Katemateriaali:

Pelti

Energiatodistus:

Kohteella ei energiatodistuslain nojalla tarvitse olla energiatodistusta

Sähköliittymä siirtyy:

Kyllä

Lisätietoja liikenneyhteyksistä:

Helsinkin ja Tampereelle n. 110 km, Hämeenlinna n. 60 km, Turku n. 96 km, Loimaa n. 45 km.

Paikallistiedot:

Saaren kansanpuisto n. 10 km, Eerikkilän urheiluopisto n. 10 km, Liesjärven kansallispuisto n. 16 km ja Torronsuon kansallispuiston alue rajoittuu lähes toiselle puolelle valtatie 2:ta. Ruostejärven uimarantaan n. 8 km, Letkun uimaranta n. 7 km, Patasaaren laavulle Pyhäjärven etelärannalle n. 3 km.

Palvelut:

Forssan palvelut n. 11 km ja Tammelaan n. 12 km.

Asbestikartoitus:

Ei

Mökissä Ruukin peltikatto, mikä uusittu v. 2022. Jalasmökin katto ja rännit uusittu sekä maalattu ulkoa.