• Pispansaarenkatu 64
  • Forssa, Pispanmäki
  • 3h, k, rt, et, wc, khh/apuk., tk, psh/sauna, 2 x vh, 2 x varasto, työtila, autotalli ja veranta.

Pispansaarenkatu 64

Forssa, Pispanmäki

3h, k, rt, et, wc, khh/apuk., tk, psh/sauna, 2 x vh, 2 x varasto, työtila, autotalli ja veranta.

98 000 €

104 m²

Tyyppi

Omakotitalo

Rakennusvuosi

1963

Seuraava julkinen esittely

-

Tontti

Oma

Tätä kohdetta myy Forssan Kiinteistökauppiaat Oy

03-436 1130

Viehättävästi ja lämminhenkisesti omaa aikaansa edustava omakotitalo Forssan Pispanmäessä kaipailee uutta huomista – kotoisia ääniä, iloista vilskettä ja vipinää. Alun alkaen 1963 rakennettu ja 80-luvulla jatko-osan saanut talo tarjoaa hyvät puitteet viihtyisään ja toimivaan asumiseen yksikerroksisen pohjaratkaisunsa ansiosta. Kodin sydän on tilava ja valoisa olohuone. Keittiön vieressä on erillinen ruokailutila, josta on käynti lasitetulle ja katetulle verannalle. Helppoutta arkeen tuo erillinen apukeittiö/kodinhoitohuone kokonaisuus.
Makuuhuoneet ovat talon toisella seinustalla ja saunaosasto sekä varastot ja autotalli toisella. Pikkuväen nukkuessa voi vanhemmat rauhassa siis saunoa ja viettää yhteistä iltaa.
Talon järkevä sijainti 2001 m²:n tontilla aikaansaa sen, että takapihalla on nurmikentällä kokoa ja on tilaa niin aktiviteeteille kuin puutarhallekin – hyvä näin, nimittäin etupihan pieni pihatie on nopsaan talvella kolattu. Hyvät liikenneyhteydet ja mm. koulun ja kauppojen sijainti antavat sujuvuutta arkeen.
Tämä talo rakennettiin aikoinaan omalle perheelle ja nyt on tullut aika luovuttaa avaimet uusille omistajille.
Olet tervetullut tutustumaan, onko tässä sinun ja perheesi uusi koti.

Sijainti:

Pispansaarenkatu 64

Postinumero:

30420

Kerros:

1/1

Pinta-ala:

104 m²

Kokonaispinta-ala:

149 m²

Lisätietoja pinta-alasta:

Rakennuspiirustuksen mukaan alkuperäinen osa taloa, v.1963 rakennettu: kerrosala 129 m² ja huoneistoala 91 m². Nykyinen kokonaisuus laajennuksen jälkeen: kerrosala 149 m² ja huoneistoala 104 m².
Ei tarkistusmitattu. Pinta-alat saattavat tämän ikäisissä kohteissa (rekisteröity ennen 1.1.1992) poiketa olennaisestikin asuinrakennusten nykyisten mittaustapojen ja standardien (SFS 5139) mukaan laskettavasta asuintilojen pinta-alasta. Pinta-ala voi siis olla edellä mainittua pienempi tai suurempi.

Asunnon kunto:

Tyydyttävä

Lisätietoja kunnosta:

Kuntotarkastus tehty 26.6.2023.

Listauksen tyyppi:

Omakotitalo

Rakennusvuosi:

1963

Lisätiedot rakennusvuodesta:

Loppukatselmuspöytäkirjojen mukaan talon alkuperäisen osan loppukatselmus on pidetty 14.2.1963 ja laajennusosan 22.1.1987.

Huoneluku:

3

Velaton hinta:

98 000 €

Kiinteistövero:

128.96 € / vuosi

Lisätietoja maksusta:

Oma sähkösopimus. Nykyisellä käytöllä sähkönkulutus ollut n. 4000 kwh/vuosi. Öljynkulutus n. 1500 litraa vuosi. Vesi- ja jätevesimaksut määräytyvät oman kulutuksen ja kunnan taksan mukaisesti. Jätehuollon perusmaksu 31 €/ vuosi 2023. Lisäksi oma jätehuoltosopimus jätehuoltofirman kanssa. Esitetyt kulutus- ja kustannusmäärät perustuvat nykykäyttöön ja voivat siten olla pienempiä tai suurempia riippuen asukasmäärästä, asumis- ja käyttötottumuksista sekä valituista palveluntarjoajista.

Keittiön kuvaus:

Vaaleansävyiset keittiön kaapistot on uusittu jossain kohtaa vuosien varrella 60 -luvulta hieman nykyaikaisempiin, samoin kodinkoneet. Tiskialtaan puolella on kaappien välitila laatoitettu veikeästi kaksisävyisellä pysty-/vaakalaatoituksella. Kodinkoneina: sähköliesi, astianpesukone, jääkaappipakastin ja liesituuletin koneellisella poistolla. Apukeittiön puolella lisäksi erillinen pieni pakastinkaappi. I -mallisen keittiön jatkeena on erillinen ruokailutila. Pintamateriaaleina keittiössä: lattiassa korkkia, seinissä maalattu lasikuitutapetti ja katto puupaneelia.

Olohuoneen kuvaus:

Reippaankokoisen olohuoneen ikkunoista on näkymät takapihan puolelle. Olohuoneen jatkeena on vielä erillinen ruokailutila, mistä on käynti lasitetulle ja katetulle verannalle ja siitä edelleen takapihalle. Pintamateriaaleina: lattiassa muovimatto, seinät tapetoitu/tiiltä, katossa puupanelointi.

Makuuhuoneen kuvaus:

Molemmat makuuhuoneet sijaitsevat talon vasemmassa päädyssä ja molempien yhteydessä on pienet vaatehuoneet. Makuuhuone 1 (takapihanpuoleinen) pintamateriaalit: lattiassa muovimatto, seinät maalattu/levytetty ja katossa haltex -levyä. Huoneessa myös 2 -ovinen vaatekaappi. Makuuhuone 2 pintamateriaalit: puulattia, seinissä puunsyiden näköistä, keltaiseksi maalattua sisustuslevyä ja katossa haltex -levyä.

Kylpyhuone:

Saunan yhteydessä on erillinen lasiovellinen suihkutila/psh. Pintamateriaaleina: lattia laatoitettu, seinät kaakelia ja katossa puupaneelia. Saunaosaston oven vieressä on näppärästi uloskäynti takapihan puolelle. Pesuhuone ja sauna on rakennettu laajennuksen yhteydessä alkuperäisen talon autotallitilaan.

WC:

Wc sijaitsee makuuhuoneiden ja olohuoneen välittömässä läheisyydessä. Varusteina: käsienpesuallas allaskaapilla ja käsisuihkulla, peilikaappi ja wc-istuin, lämmitykseen sähköpatteri ja ilmanvaihtoon ns. kanavatuuletin.

WC:n seinämateriaali:

Maali ja Muovitapetti

WC:n lattiamateriaali:

Muovimatto

Kodinhoitohuoneen kuvaus:

Keittiöstä on suoraan käynti kodinhoitohuoneeseen/apukeittiöön. Kyseessä on pitkulaisen muotoinen tila, minkä keskiosan kohdalla on varaava takka.

Kodinhoitohuoneen seinämateriaali:

Maali ja puolipaneeli

Kodinhoitohuoneen lattiamateriaali:

Muovimatto

Kodinhoitohuoneen varusteet:

Pesukoneliitäntä, pöytätaso ja pesuallas

Sauna:

Kyllä

Saunan kiuastyyppi:

Sähkökiuas

Takka:

Varaava takka

Piha:

Talo on rakennettu tontin etuosaan ja tasamaalle, minkä jälkeen alkaa loiva, laskeva rinne ja sen jälkeen maaperä muuttuu jälleen tasamaaksi. Puutarha ja varsinainen toiminnallinen piha-alue onkin näin suurelta osaltaan takapihan puolella. Nurmikenttää on, myös puita, pensaita ja istutuksia, muutama marjapensas sekä mm. tuijia. Pihan edestä avoimessa vajassa voi säilyttää vaikkapa kottikärryt ja muut puutarhan hoidossa tarvittavat työkalut.

Muut tilat:

Sisäänkäynnissä tuulikaapin jatkeena on n. 5 neliön eteinen. Pintamateriaalit: Toisella puolella eteistä seinässä rohkea kukkatapetti, muilta osin seinät maalattu, lattiassa muovimatto ja katossa rouheinen styrox -levytys.
Ruokailutila, keittiön ja olohuoneen välissä. Pintamateriaalit: seinät haltex -levyä, lattiassa muovimatto ja katossa puupanelointi. Kellari: pieni, nk. talouskellarisyvennys sijaitsee oikeassa "siivessä". Autotalli: betoni lattia ja levytetyt seinät, lämmitys sähköpatterilla. Autotallista käynti työtilaan ja sitä kautta sitten pääsee edelleen asuintiloihin.

Muut rakennukset:

Kevytrakenteinen ja edestä avoin pieni ulkovaja n. 10 m².

Kiinteistön tyyppi:

Rakennus

Kiinteistötunnus:

61-14-507-12

Rakennusoikeus e-luku:

0.25

Vesijohto:

Kunnan vesi.

Viemäri:

Kunnan viemäri.

Taloyhtiössä antenni:

Kyllä

Taloyhtiöön/­kiinteistöön kuuluu:

Autotalli on samassa rakennuksessa.

Kaavatilanne:

Asemakaava

Kaavoitustiedot:

Asemakaava, tullut voimaan 5.12.1989. Lisätietoja Forssan kaupunki/kaavoitus.

Tontin pinta-ala:

2001 m²

Tontin omistus:

Oma

Tontin tyyppi:

Tasamaatontti

Rakennusmateriaali:

Puu ja kuitusementtilevy ja puupanelointi.

Lisätiedot rakennusmateriaaleista:

Ulkoseinärakenne: puuranka, eristeenä mineraalivilla. Julkisivupinnoiteet: kuitusementtilevyä (Minerit) ja puupanelointia. Sokkeli: nk. sokkelilevyä.

Lämmitysjärjestelmä:

Öljy, puu ja vesikeskuslämmitys. Wc:ssä ja autotallissa sähköpatterit.

Ilmanvaihto:

Painovoimainen

Katon kunto:

Hyvä

Kattotyyppi:

Harjakatto

Katemateriaali:

Muototeräskate

Energiatodistus:

Ei lain edellyttämää energiatodistusta

Lisätietoja energia­todistuksesta:

Ei lain edell. energiatod. ja siksi energialuokka ei ole tiedossa. Myyjä hankkii sen myöhemmin.

Sähköliittymä siirtyy:

Kyllä

Lisätietoja liikenneyhteyksistä:

Valtatie 10 n. 3,7 km päässä.

Palvelut:

Monitoimikeskus Akvarelliin, lähimpään päiväkotiin, Vesihelmeen ja lähikauppaan kävellen n. 2 km, kauppakeskukset CM ja Prisma n. 2,5 km. Forssan keskustaan n. 3 km ja terveysasema sekä sairaala n. 4 km. Pilvenmäen raviradalle alta kilometri.

Kuntotutkimus tehty:

26.6.2023

Asbestikartoitus:

Ei

Rakennusta on osittain peruskorjattu ja pintaremontoitu vuosien varrella sekä rakennuksen kuntoa on ylläpidetty tavanomaisilla huolto- ja korjaustoimenpiteillä. Vesikatto on uusittu n. 10 vuotta sitten, lämmönsiirtoputkisto n. 5 vuotta sitten (patterit ovat alkuperäisiä). Käyttövesiputkia on uusittu, ajankohta ei tarkalleen tiedossa, arviolta 1990 -luvulla: (vesijohtoputkisto muovia suojaputkessa ja muutamin osin kuparia). Tällöin myös tehty kodinhoitohuoneen puolelle varaava takka ja suljettu olohuoneen avotakka. 2000 -luvun alussa uusittu keittiön ja ruokailutilan ikkunat. v.2004 on katettu veranta laudoitettu ja lasitettu.