• Rekirikontie 77
  • Koijärvi, Kojo
  • Alakrt: k, rh, oh, wc/psh, et, tk. Yläkrt: 2 mh, aula, wc.

Rekirikontie 77

Koijärvi, Kojo

Alakrt: k, rh, oh, wc/psh, et, tk. Yläkrt: 2 mh, aula, wc.

193 000 €

97 m²

Tyyppi

Maatila

Rakennusvuosi

1951

Seuraava julkinen esittely

-

Tontti

Oma

Varaa yksityisesittely

Seuraava julkinen esittely:
-

Tätä kohdetta myy Forssan Kiinteistökauppiaat Oy

03-436 1130

Kaipaako heppasi tai ponisi jo vuokratallilta omaan kotitalliin? Entäpä haluaisitko nauttia tuoreita munia omasta kanalasta tai vaikkapa kutoa villasukat omien lampaiden villasta? Tässä vain muutama ajatus siitä, mitä täällä voisit toteuttaa. Tämä Koijärven maaseudun sydämessä sijaitseva, vehreän luonnon ympäröimä pikku maatila koostuu kahdesta erillisestä kiinteistöstä, joista toinen on peltomaata ja toisella sijaitsevat rakennukset, maapinta-alaa on yhteensä 3,35 hehtaaria.
Alun perin v.1951 valmistuneessa ja myöhemmin laajennusosan saaneessa, 1,5 krs rintamiestalossa on tarpeeksi tilaa niin omaa rauhaa etsivälle sinkulle, pariskunnalle kuin pienelle perheellekin.
Talon sisätiloja on vuosien varrella päivitetty ja viimeisimpänä on keittiö saanut uutta modernia ilmettä, kyllä kelpaa kotikokin kokkailla.
Olohuoneessa ja ruokailuhuoneessa on säilytetty vanhat pönttöuunit eli lämpöä ja tunnelmaa on saatavilla pimeisiin iltoihin. Makuuhuoneet yläkerrassa antavat rauhalliset puitteet levolle.
Sisäänkäynnin yhteydessä oleva katettu terassi tarjoaa ihanteellisen paikan rentoutumiselle ja yhteiselle ajanvietolle keväästä syksyyn - pihasauna ja palju, näissä yhdistyy perinteet ja "nykyspa", tykkään.
Koska pihamaalla on myös hevostalli ja lisäksi oma ratsastuskenttä, ei mene ylimääräisiä aikoja ratsastus-/heppaharrastusten pariin siirtymiseen.
Olet tervetullut tekemään tuttavuutta! Soita tai ota yhteyttä netin kautta ja varaa aika omalle yksityisnäytöllesi. Vain yksityisnäytöt. Vanha kuntotarkastusraportti on nähtävissä näytöllä/näytön jälkeen.

Sijainti:

Rekirikontie 77

Postinumero:

31130

Kerros:

1/2

Pinta-ala:

97 m²

Kokonaispinta-ala:

119 m²

Lisätietoja pinta-alasta:

Pinta-alatieto on ilmoitettu Suomen Asiakastieto Oy:n rakennustiedon mukaan. Sitä ei ole tarkistusmitattu.
Pinta-alat saattavat tämän ikäisissä kohteissa (rekisteröity ennen 1.1.1992) poiketa olennaisestikin asuinrakennusten nykyisten mittaustapojen ja standardien (SFS 5139) mukaan laskettavasta asuintilojen pinta-alasta. Pinta-ala voi siis olla edellä mainittua pienempi tai suurempi.

Asunnon kunto:

Tyydyttävä

Lisätietoja kunnosta:

Talo on yleisilmeeltään siistissä kunnossa ja muuttovalmis. Paljon on vuosien varrella tehty remontteja - osin vielä jotain vanhaa ja alkuperäistä jäljellä.

Listauksen tyyppi:

Maatila

Rakennusvuosi:

1951

Lisätiedot rakennusvuodesta:

Alkuperäinen rakennuslupa päivätty 15.3.1949. Talo valmistunut v. 1951 - rakennustiedossa merkitty valmistumispväksi 1.1.1952. Rakennuslupa-asiakirjoja ja piirustuksia ei ole saatavilla rakennuksen iästä johtuen.
Laajennusosan rakennuslupa on päivätty 1.6.2006 ja loppukatselmuspöytäkirja päivätty 1.10.2012.

Huoneluku:

4

Lisätietoa vapautumisesta:

Vapautuminen n. 3 kk kuluttua kaupanteosta/neuvoteltavissa.
Kiinteistö Toukola 61-403-8-188 (peltoa) on suullisella sopimuksella vuokrattu paikalliselle maanviljelijälle.

Velaton hinta:

193 000 €

Yhtiövastike:

0 € / kk
(Hoitovastike 0 € / kk + Rahoitusvastike 0 € / kk)

Sähkölämmityksen kulutustiedot:

23000 kWh / vuosi

Kiinteistövero:

102.16 € / vuosi

Lisätietoja maksusta:

Oma sähkösopimus. Kiinteistövero ja tiemaksu (Rekirikontie) v. 2023 tiedoin. Loimi-Hämeen Jätehuollon perusmaksu 34 €/vuosi 2024. Jätteen kuljetuksen kustannukset valitun toimijan hinnaston mukaisesti. Käyttö- ja jäteveden kustannukset kunnan taksan mukaisesti. Sähkönkulutus n. 23000 kwh/vuosi, tämä ostosähkön osuus.
Esitetyt kustannukset perustuvat nykykäyttöön ja voivat siten olla pienempiä tai suurempia riippuen asukasmäärästä, asumis- ja kulutustottumuksista sekä palveluntarjoajista.

Keittiön kuvaus:

Tilava keittiö on saanut uutta ilmettä alkuvuodesta 2024. Suurin osa kaapistoista on uusittu runkoineen ja nyt kokonaisuus on moderni sekä tyyliltään aikaa kestävä. Kaapistojen välissä on tyylikäs ruskeansävyinen levytys.
Varusteina: astianpesukone, kaappipakastin, jääkaappipakastin (n.2018), keraaminen liesi (2024) sekä Savo -liesituuletin (poisto hormiin). Pintamateriaalit: maalattu puulattia, seinissä maalipinta ja katossa puupaneeli (maalattu 2024).

Olohuoneen kuvaus:

Olohuoneeseen valoa tuovat ikkunat kahdelta eri seinältä ja n. 18 m²:n olkkarissa on tilaa isommallekin löhöilysohvalle. Ruokahuoneen puoleisessa kulmassa on vanha pönttöuuni ja pihan puoleiselle seinälle on laitettu ilmalämpöpumppu. Pintamateriaalit: maalattu puulattia, seinät tapetoitu ja yhdellä seinällä on panelointi, katossa halltex -levy.

Makuuhuoneen kuvaus:

Molemmat makuuhuoneet sijaitsevat yläkerrassa. Toki alakerran ruokailuhuoneenkin voi muuttaa makkarikäyttöön, mikäli useammalle kuin kahdelle makkarille on tarvetta, koska keittiöön mahtuu hyvin ruokapöytäkin.
Makuuhuone 1 (wc:n puoleinen) pintamateriaalit: maalattu lautalattia (uusittu n. v. 2013), seinät maalattu ja katossa maalattu puupaneeli. Sivuvinttitilassa, ns. poskessa, on säilytystilaa.
Makuuhuone 2 pintamateriaalit: lattiassa laminaatti, seinät maalattu ja katto maalattua paneelia. Sivuvinttitilassa on säilytystilaa tämänkin huoneen yhteydessä.

Kylpyhuone:

Pesuhuone/wc sijaitsee laajennusosassa. Sinne on käynti sisäänkäynnin yhteydestä tuulikaapin kautta.
Pesutilan varusteina: käsienpesuallas, allaskaappi, peilikaappi, bideesuihku, wc-istuin, suihkuseinin eroteltu suihku, 2 pesukoneliitäntää, lämminvesivaraaja 300 l. Pintamateriaalit: laattalattia, missä sähköinen lattialämmitys, seinät kaakeloitu ja katossa paneeli. Tilasta koneellinen poisto.

WC:

Yläkerrassa lisäksi erillinen wc näppärästi makuuhuoneiden yhteydessä. Varusteet ja pintamateriaalit: käsienpesuallas, wc-istuin, lattiassa muovimatto, seinät maalattu/tapetoitu, katossa paneeli.

Sauna:

Kyllä

Saunan kuvaus:

Saunatar infrapunasauna 2 henkilölle. Hankittu n. v. 2020 ja sijoitettu tuulikaappiin psh/wc:n välittömään läheisyyteen.
Pihasaunassa saunot perinteiseen tyyliin. Saunassa on puilla lämmitettävä kiuas. Erillinen pesutila.

Takka:

Kaksi pönttöuunia.

Piha:

Ratsastuskenttä on tehty n. v. 2010, se on kooltaan noin 20 x 45 m - perustus: hiekka pohja ja filleri, päälle laitettu kumirouhepinta n. v. 2017-2018 ja sitä lisätty pintaan n. v. 2020.
Piha-alueella on muutama marjapensas sekä pensasmustikkapensas (2023) - etupihalla nurmikkoa, lisäksi joitain istutuksia, pensaita ja puita.
Tallin takana on kaivettu lampi. Se on kooltaan n. 15 m² ja matala, syvyyttä n. 60 cm.
Erillinen koira-aitaus on luonnonpohjainen, itse aita on koiraverkkoa ja paalutus on tehty maapiikeillä.

Terassi:

Kyllä

Lisätietoja rannasta:

Lampi sijaitsee tallirakennuksen takana ja se on kooltaan n. 15 m². Se on matala, syvyyttä vain noin 60 cm.

Muut tilat:

Ruokailuhuone sijaitsee keittiön ja olohuoneen välissä. Tännekin valoa tuo ikkunat kahdelta seinältä. Huoneen kulmassa on vanha pönttöuuni. Pintamateriaalit: maalattu puulattia, maalatut seinät ja katossa maalattu puupaneeli. Pintaremonttia tehty n. v. 2019.

Muut rakennukset:

Tallirakennus: rakennettu alunperin 1950 -luvulla (kanala), ulkomitoin n. 100 m² (pinta-ala ei tarkistusmitattu). Muutettu talliksi v. 2008 (kylmä) ja remontoitu nykyiseen muotoon v. 2015. Purettu sisäosalta ja uusittu, kevyteristetty sekä tehty välikatto. Tallissa 3 kpl EU -standardit täyttävää karsinaa, satulahuone (sähköpatteri) ja työtila. Tallissa ilmalämpöpumppu, koneellinen ilmastointi, lämminvesivaraaja. Vesi tulee pihakaivosta satulahuoneeseen ja sieltä veto tallin puolelle, juottomuotona juomakupit. Yhtä karsinoista käytetty pesupaikkana, sieltä pesuvesi johdettu avo-ojaan. Karsinat: 1 x 12 m² ja 2 x 9 m². Tallin ulkokuori on vanha (puurakenne). Katto uusittu v. 2015 (Kymppikatto). Rakennuksen edessä on vaja/varasto.
Kaksi pihattoa: peltinen v. 2017 -2018 eristämätön - toinen v. 2012, eristetty n. 20 m², tarvitsee remonttia.
Saunarakennus: rakennusvuosi n. 1952, ulkomitoin n. 15 m², puurakenteinen/peltikatto. Rakennuksen yhteydessä myös puuliiteri/varasto.

Lisätietoja vesiputkesta:

Talon käyttövesiputket on uusittu n. v 2013, pintavetona komposiittiputket. Sulanapitokaapeli on laitettu taloon tulovedelle.
Talliin ja saunaan tulee vesi vanhasta pihakaivosta (tallissa vesipumppu). Saunalle saa vain ns. kesäveden. Kaivon vettä käytetty vain pesu- ja kasteluvetenä - kaivon vettä ei ole tutkittu: vesi on sameaa, kaivoon pääsee jostain pintavesiä.

Tie perille:

Kyllä

Muuta kauppaan kuuluvaa:

Palju. Pihasaunan yhteydessä olevassa liiterissä olevat puut.

Kiinteistön tyyppi:

Maatila

Kiinteistötunnus:

61-403-8-102, 61-403-8-188

Vesijohto:

Forssan Vesihuoltoliikelaitos

Viemäri:

Forssan Vesihuoltoliikelaitos

Lisätietoja viemäristä:

Talon taakse on asennettu erillinen jätevesipumppaamo, mikä pumppaa kiinteistön jätevedet kunnan viemäriin.

Taloyhtiössä antenni:

Ei

Taloyhtiöön/­kiinteistöön kuuluu:

Nyt myydään yhdessä kaksi kiinteistöä: Karisaari 61-403-8-102, pinta-alaltaan 1,71 ha, rakennuksineen sekä Toukola 61-403-8-188, peltoa, pinta-alaltaan 1,64 ha - yhteensä kaksi kiinteistöä 3,35 ha.

Kaavatilanne:

Osayleiskaava

Kaavoitustiedot:

KOJO osayleiskaava, voimaantulopvm 14.8.2023.
Kiinteistöön Karisaari 8:102 kohdistuu kaavamerkintä AM-1: Maatilojen talouskeskusten alue. Alueelle saa rakentaa talouskeskuksia, joihin voi kuulua asuin-, tuotanto- ja varastorakennuksia sekä rakennuksia, jotka sopeutuvat talouskeskukseen ja tukevat toiminnallaan maataloutta.
Sallittu kerrosala saa olla enintään 15 % rakennuspaikan pinta-alasta. Rakennukset voivat palvella myös maatilamatkailua tai muuta yritystoimintaa.

Kiinteistöön Toukola 8:188 kohdistuu osittain kaavamerkintä MA/s: Maisemallisesti arvokas peltoalue.
Peltoalueita, joiden säilyminen maatalouskäytössä on koko alueen maisemakuvan kannalta tärkeää. Alueella saa harjoittaa normaalia viljelyä ja laiduntamista. Avoimien niittyalueiden metsittäminen ja maisemaa muokkaava toiminta edellyttää maisematyölupaa. Alueilla pelto- ja metsäalueen rajapinnan käsittelyyn on kiinnitettävä erityitä huomiota, jotta metsänreuna-alueet säilyttävät perinteisen maisemallisen ilmeensä. Peltoalueisiin liittyvät ladot ja makasiinit sekä metsä- ja kivisaarekkeet ovat osa säilytettävää kulttuurihistoriallista maisemakokonaisuutta.

Molempiin kiinteistöihin kohdistuu myös merkintä: Maakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö. Alueella on suunnittelussa ja ylläpidossa otettava huomioon arvokkaan rakennetun kulttuuriympäristön turvaaminen. Tavoitteena on säilyttää kyläalueen ja siihen liittyvän viljelymaiseman perinteiset piirteet sekä vanhempi rakennuskanta. Uusi rakentaminen on sopeutettava alueen kulttuuriympäristön ominaispiirteisiin ja ajalliseen kerroksellisuuteen. Toimenpiteissä on huomioitava laaditut maiseman hoidon ohje ja rakentamistapaohje.

https://www.forssa.fi/client/forssa/userfiles/kaav-kojo-osyl-kaavakartta.pdf

Lisätietoja kaavoituksesta antaa Forssan kaupunki/tekniset palvelut/kaavoitus.

Tontin pinta-ala:

33500 m²

Tontin omistus:

Oma

Tontin tyyppi:

Tasamaatontti

Tiemaksut (€ / vuosi):

50 € / vuosi

Rakennusmateriaali:

Puu ja Lautaverhous.

Lämmitysjärjestelmä:

Sähkö, puu, ilmalämpöpumppu ja Aurinkopaneelit 19 kpl.

Ilmanvaihto:

Painovoimainen.

Katon kunto:

Hyvä. Uusittu v. 2011 (Kymppikatto).

Kattotyyppi:

Harjakatto

Katemateriaali:

Pelti

Energiatodistus:

Ei lain edellyttämää energiatodistusta

Lisätietoja energia­todistuksesta:

Energialuokka ei ole tiedossa. Myyjä hankkii energiatodistuksen myöhemmin.

Sähköliittymä siirtyy:

Kyllä

Lisätietoja liikenneyhteyksistä:

Forssa n. 17 km, Ypäjä 37 km, Tampere 79 km, Turku 107 km, Helsinki 135 km.

Paikallistiedot:

Koijärven Koulu-päiväkoti n. 2,2 km.
https://peda.net/forssa/perusopetus/koijarvi

Palvelut:

Forssan keskustan palvelut n. 17 km.

Kuntotutkimus tehty:

19.2.2011

Asbestikartoitus:

Ei

Keittiöremontti v. 2024 - kaapistoja ja maalattu katto.
Yläkerran isosta aulasta erotettu seinällä makuuhuone v. 2023
Terassi talon yhteyteen v. 2020
Toshiba ilmalämpöpumppu n. v. 2020 ja katolle aurinkopaneelit 19 kpl
Infrapunasauna n. v. 2020
Palju v. 2019, tehty pintaremonttia ruokailuhuoneessa
Käyttövesiputket uusittu v. 2013
Yläkerran wc:n lattia ja sen puoleisen makuuhuoneen lattia n. v. 2013
Talon katto v. 2011 (Kymppikatto)
Talo huoltomaalattu v. 2011
Sähköjä uusittu, pintavetona n. v. 2008 - 2011
Ulkovuoraus v. 2008
Salaojat talon ympärille sekä tallin päätyyn v. 2008
Laajennusosa rakennettu v. 2006 – 2007, tällöin taloon tuotu vesi ja laitettu viemärit.
Taloon lisäeristys v. 2007 (vanha osa)
Ikkunoita uusittu alakerrassa v. 2006, yläkerrassa alkuperäiset.
Huoneita pintaremontoitu v. 2005 – 2011