• Uusikarrintie 114
  • Ypäjä as, Ypäjä
  • Oh, k, rt, et, 7 mh, th, työh, psh, s, khh, 3 wc, suihku/wc, 2 vh, aula.

Uusikarrintie 114

Ypäjä as, Ypäjä

Oh, k, rt, et, 7 mh, th, työh, psh, s, khh, 3 wc, suihku/wc, 2 vh, aula.

1 500 000 € (4 437,87 € / m²)

338 m²

Tyyppi

Maatila

Rakennusvuosi

1924

Seuraava julkinen esittely

-

Tontti

Oma

Tätä asuntoa myy Forssan Kiinteistökauppiaat Oy

03-436 1130

Uusikarrintie 114, Ypäjä

Harvinainen herkku tarjolla, nimittäin 56 ha hevostila ja vanha kartanotyylinen päärakennus 338/367 m². Luonnonkivijalassa on vuosi 1908, mutta rakennustiedon mukainen rakennusvuosi on 1924. Päärakennus on ollut alkujaan 1 kerroksinen, v.1924 on mahdollisesti tehty toinen kerros. Alkuperäinen rakennus on peruskorjattu ja sen molempiin päätyihin on tehty laajennukset vuosina 2007-2008. Peruskorjaus on tehty vanhan päärakennuksen hirsirunko, kattorakenne ja luonnonkivijalka säilyttäen. Piha-aluetta on n. 3,5 ha, jolla sijaitsee mm. päärakennus, tallit ja tarhat. Tarhoja on 13 kpl, ja niiden määrää ja kokoa on mahdollista muokata tarpeen vaatiessa. Tarhoista 8 kpl, sekä ratsastuskenttä (n. 60m x 35m), on salaojitettu. Osasta tarhoja on suora pääsy laitumille. Kiinteistöllä on myös v.1920-luvulla rakennettu 30 lehmän kiviperusteinen ja mansardikattoinen navetta, mikä on peruskorjattu hevostalliksi v.2007. Peruskorjauksen yhteydessä on madallettu tallin osuutta, että on saatu vintille korkeampaa tilaa. N. 400 m²:n (rakennustiedon mukainen pinta-ala 918 m² ja kaksi kerrosta, eli tallin vinttitila on mukana rakennuksen neliöissä) tallissa on 18 karsinapaikkaa, joista 14 varsoituskokoisia. Lisäksi tallissa on vesikiertoisella lattialämmityksellä varustetut tilat; pesutila, satulahuone, tallipesukone kuivatushuoneessa, wc ja toimenpidehuone pakkopilttuulla. Rakennuksessa on myös heinähuone, rehuhuone ja koko tallin pituinen varastovintti. Rakennus on tiilirakenteinen ja myös taitekaton katteena on tiili. Osa rakennuksesta on lämmintä tilaa, minkä lämmitys on johdettu hakelämpökeskuksesta. Tallirakennuksessa on koneellinen ilmanvaihto, voimavirta ja automaattijuotto (ei lämmitetty). Peruskorjauksen yhteydessä kaikki tallin käyttövesi- ja viemäriputket on uusittu.

Erillinen, huonokuntoisen leivintuvan jatkeeksi v.2008 rakennettu n. 94 m²:n vieroitushalli varsoille. Rakennuksessa on juottoautomaatti, sähkö ja vesi sekä lattiakaivo, mistä harmaat vedet on ohjattu maastoon.

Vanhaan kivirakenteiseen viljamakasiiniin tehty 2-3 hevosen kivipihatto, jossa on sähköt sekä yksi lämmitetty juoma-astia. Pihapiiristä vähän erillään on v.2009 rakennettu, 1140 m²:n heinäkuivuri, jonka kummassakin päässä on ilmastoidut ja eristetyt pihatot ja tarhat 7-10 hevoselle. Sisällä ja molemmissa tarhoissa on lämmitettävät juoma-astiat. Ulkotarhat on salaojitettu. Heinäkuivuri on ritilälattialla ja kookkailla kuivainpuhaltimilla (8 kpl 7,5 kW puhaltimia, mistä samanaikaisesti käytössä voi olla 2 kpl) varustettua hallitilaa.

Tilalla on n. 3,5 ha:n pihapiirin lisäksi teitä ja muuta aluetta n. 1,5 ha. Muutama vuosi sitten harvennettua kotitarvemetsää, jossa isoja vanhoja puita, on n. 1,5 ha. EU-tukikelpoisia peltoja on 49,44 ha, joista nyt laitumena n. 15 ha.

Sijainti:

Uusikarrintie 114

Postinumero:

32140

Pinta-ala:

338 m²

Kokonaispinta-ala:

367 m²

Lisätietoja pinta-alasta:

Rakennuksen pinta-ala, 338/367 m², on rakennustiedon mukainen.

Asuinkerroksessa on osittain avonaista tilaa iso eteinen/aula, olohuone, ruokailutila ja keittiö. Asuinkerroksessa on lisäksi kaksi makuuhuonetta, työhuone ja takkahuone sekä sauna, pesuhuone, kodinhoitohuone, vaatehuone ja kolme wc:tä.

Yläkerrassa on viisi makuuhuonetta sekä wc/suihkuhuone, vaatehuone ja lisäksi iso ja avara aulatila.

Sisäänkäyntejä on yhteensä neljä, pääsisäänkäynti aulaan. Molemmista päädyistä on omat sisäänkäynnit, missä toisessa on kätevä kuraeteinen ja toisesta käynti saunalta terassille.

Asunnon kunto:

Hyvä

Listauksen tyyppi:

Maatila

Rakennusvaihe:

Valmis

Rakennusvuosi:

1924

Lisätiedot rakennusvuodesta:

Luonnonkivijalassa on vuosi 1908, mutta rakennustiedon mukainen rakennusvuosi on 1924. Päärakennus on on ollut alkujaan 1 kerroksinen, v.1924 on mahdollisesti tehty toinen kerros. Alkuperäinen rakennus on peruskorjattu ja sen molempiin päätyihin on tehty laajennukset vuosina 2007-2008. Peruskorjaus on tehty vanhan päärakennuksen hirsirunko, kattorakenne ja luonnonkivijalka säilyttäen.

Huoneluku:

10

Vapautuminen:

Sopimuksen mukaan

Velaton hinta:

1 500 000 €

Yhtiövastike:

0 € / kk
( Hoitovastike 0 € / kk + Rahoitusvastike 0 € / kk )

Kiinteistövero:

8000 € / vuosi

Lisätietoja maksusta:

Hakekeskuksen täyttö tilattu Somerolaiselta yritykseltä. Kertatäyttö on 36 m³, mikä kovilla pakkasilla riittää 2-3 kk ajan (täyttöjä ollut n. 3 krt/v.), hinta/täyttö on ollut n.370 €. Kesäaikaan lämmityshaketta ei ole käytetty lainkaan, koska järjestelmä mahdolistaa myös sähkölämmityksen. Sähkönkulutus koko kiinteistöllä on ollut n. 5200 kWh/kk (perustuu vuosikulutusarvioon).

Jätevesipuhdistamoon lisättävät kemikaalit (puolivuosittainen kustannus n. 100 €) ja jätekaivon tyhjentäminen vuosittain (n. 130 €/kerta) muodostavat jätevesien kustannukset, kun järjestelmää ei ole tarvinnut huoltaa/korjata.

Roskiksen tyhjennyksen on hoitanut Loimi-Hämeen Jätehuolto ja jätekaivon tyhjennyksen Envor.

Uusikarrintiellä on tiekunta, mikä on muodostettu aikanaan tiellä olevan sillan korjauksen yhteydessä. Tiekunta ei kuitenkaan ole aktiivinen, vaan myytävän tilan toimesta on hoidettu tien huolto aurauksineen. Tien varrella ei ole enää muita vakituisessa käytössä olevia rakennuksia, ja myytävä tila on tien päässä.

Keittiön kuvaus:

Erittäin tilava ja käytännöllinen keittiö, mikä on avoin sekä ruokailu- että olohuoneeseen. Tilaa lämmittää vesikiertoisen lattialämmityksen lisäksi iso varaava takka. Kaapistot on kauniin vaaleat ja työtasot sekä välitilan levytys on lämpimän sävyiset. Saarekkeeseen on asennettu keraaminen liesitaso ja sen ylle liesituuletin. Uuni ja mikroaaltouuni on sijoitettu kalusteisiin, niin kuin myös astianpesukone, mikä on ergonomisesti hyvällä tasolla, eikä vaadi jumppaamista. Kaapistoja ja työtasoa on reilusti, eikä täällä mene sormi suuhun isommankaan seurueen ruokailuja järjestäessä.

Olohuoneen kuvaus:

Olohuoneessa on laatoitettu ja lämmitetty lattia, mikä jatkuu samalla materiaalilla ruokailutilaan, keittiöön ja aulaan. Olohuone sijaitsee alkuperäisessä rakennuksen osassa, ja sisäseiniin on otettu näkyviin upea vanha hirsi. Keittiön väliseinä on tiiltä ja sen keittiön puolella on iso varaava takka. Tila on avoin niin aulaan kuin ruokailutilaankin.

Makuuhuoneen kuvaus:

Asuinkerroksessa on kaksi makuuhuonetta, joissa molemmissa on oma pystymuuri leppeään lämmitykseen. Molemmissa huoneissa on laminaattilattia ja vesikiertoinen lattialämmitys.

Yläkerrassa on viisi makuuhuonetta, joista osassa on lautalattia ja osassa laminaatti. Yläkerran makuuhuoneissa on vesikiertoinen patterilämmitys ja lisäksi yhdessä makuuhuoneista on pystymuuri.

Kylpyhuone:

Pesuhuone on laatoitettu ja varustettu lattialämmityksellä ja kahdella suihkupaikalla. Yläkerrassa on lisäksi oma suihku/wc -tila.

WC:

Asuinkerroksessa on kolme erillistä wc:tä, joista kaksi on talon päädyissä ja yhteen on käynti aulasta. Kaikki wc:t on laatoitettu.
Yläkerrassa on lisäksi wc/suihkutila, missä on massalattia ja laatoitetut seinät.

Kodinhoitohuoneen kuvaus:

Kodinhoitohuoneessa on paikat sekä pesukoneelle että kuivausrummulle. Kaappitilaa sekä työtasoa on paljon ja myös laatikostoja riittävästi.

Säilytystilojen kuvaus:

Päärakennuksessa on kaksi vaatehuonetta ja ulkorakennuksissa useita kylmiä säilytystiloja.

Sauna:

Kyllä

Saunan kuvaus:

Reilun kokoinen sauna Iki- puukiukaalla antaa makoisat löylyt tarvittaessa isommallekkin porukalle. Sauna sijaitsee talon toisessa päädyssä, mistä on käynti terassille. Saunan seinät on paneloitu tummin sävyin ja lauteet on hieman vaaleammat. Lattiassa on laatoitus ja lattialämmitys. Kiukaan takaseinässä on rouhea kivilaatoitus.

Takka:

Viisi varaavaa tulisijaa alakerrassa ja yksi yläkerrassa

Piha:

Piha-aluetta on n. 3,5 ha, jolla sijaitsee mm. päärakennus, tallit ja tarhat. Pihatiet ja päärakennus on salaojietettu.

Tarhoja on 13 kpl, ja niiden määrää ja kokoa on mahdollista muokata tarpeen vaatiessa. Tarhoista 8 kpl, sekä hiekkapintainen ratsastuskenttä (n. 60m x 35m) on salaojitettu. Osasta tarhoja on suora pääsy laitumille.

Terassi:

Kyllä

Ranta:

Omaa rantaviivaa

Lisätietoja rannasta:

Tila rajoittuu Ypäjokeen idän puoleiselta rajaltaan.

Vesistön nimi:

Ypäjoki

Muut tilat:

Yläkerran iso ja avoin aulatila antaa mahdollisuuden monenlaiseen tekemiseen. Aulassa on laminaattilattia ja vesikiertoinen patterilämmitys.
Asuinkerroksessa on olohuoneen, aulan ja kahden makuuhuoneen lisäksi työhuone ja takkahuone, joissa on laatoitettu lattia ja vesikiertoinen lattialämmitys. Näissä kahdessa huoneessa on kaakeliuunit puulämmitykseen.

Satelliitti:

Kyllä

Kiinteistön tyyppi:

Maatila

Kiinteistötunnus:

981-408-4-62

Lisätietoa muista rakennuksista:

Pihapiiristä vähän erillään on v.2009 rakennettu, 1140 m²:n (rakennustiedon mukainen rakennuspaikka on pihapiirissä) heinäkuivuri, jonka kummassakin päässä on ilmastoidut ja eristetyt pihatot ja tarhat 7-10 hevoselle. Sisällä ja molemmissa tarhoissa on lämmitettävät juoma-astiat. Ulkotarhat on salaojitettu. Heinäkuivuri on ritilälattialla ja kookkailla kuivainpuhaltimilla (8 kpl 7,5 kW puhaltimia, mistä samanaikaisesti käytössä voi olla 2 kpl) varustettua hallitilaa.

Lisäksi betonipohjainen, v.2011 rakennettu, 40 hevoselle mitoitettu katoton, n. 50 m²:n lantala; konttityyppinen v. 2008 rakennettu, n.11 m²/37 m³ (rak.tied.muk.) hakelämpökeskus; katettu valupohjainen v. 2009 rakennettu kuivikevarasto (vanha lantala); n. 260 m²:n metsäsuuli; vanha kuivuri; konevarasto ja heikkokuntoiset mummon- ja saunamökki.

Vesijohto:

Oma, v.2008 peruskorjattu rengaskaivo.

Viemäri:

Oma kemiallinen puhdistuslaitos (Uponor)

Lisätietoja viemäristä:

Jätevedet päärakennuksesta ja tallin wc:stä on ohjattu puhdistuslaitokseen (Uponor rännikaivo plus). Envor on hoitanut jätekaivon tyhjennyksen vuosittain ja asukkaat itse kemikaalien lisäämisen n. puolivuosittain. Pudistamo on mitoitettu asuinrakennuksen neliöiden mukaisesti (14 hlö/1500 l/vrk = jäteveden käsittelysuunnitelma), ja on jopa liian iso kahden henkilön käytölle.
Muut harmaat jätevedet (esim. tallin pesupaikalta) on ohjattu kiinteistön rajoille ojiin.

Kaavatilanne:

Osayleiskaava

Kaavoitustiedot:

Ypäjänkylän osayleiskaava, lisätiedot kaavoituksesta antaa Ypäjän kunta.
Tila on kaavassa MT (Maatalousalue) ja AM/s (Maatilojen talouskeskusten alue, jonka rakennuskanta/ympäristö säilytetään) -alueella, kaava-alueen rajalla.

Tontin pinta-ala:

560545 m²

Tontin omistus:

Oma

Tontin tyyppi:

Tasamaatontti

Tontin tiedot:

Tilalla on n. 3,5 ha:n pihapiirin lisäksi teitä ja muuta aluetta n. 1,5 ha. Muutama vuosi sitten harvennettua kotitarvemetsää, missä on isoja vanhoja puita, on n. 1,5 ha. EU-tukikelpoisia peltoja on 49,44 ha, joista nyt laitumena n. 15 ha.

Rakennusmateriaali:

Hirsi ja Puu

Lisätiedot rakennusmateriaaleista:

Alkuperäinen rakennus on hirsirakenteinen ja laajennusosa on puurakenteinen. Alkuperäisessä osassa on luonnonkivijalka ja laajennus on tehty betonilaatalle. Lautaverhous.

Lämmitysjärjestelmä:

Oma hakelämpökeskus asuinkerroksessa vesikiertoinen lattialämmitys ja yläkerrassa vesikiertoinen patterilämmitys.

Ilmanvaihto:

Koneellinen, päärakennuksessa kaksi konetta lämmöntalteenotolla ja tallissa oma järjestelmä (ei lämmöntalteenottoa).

Katon kunto:

Vesikate uusittu peruskorjauksen yhteydessä v.2007-2009.

Kattotyyppi:

Harjakatto

Katemateriaali:

Pelti

Energiatodistus:

Ei lain edellyttämää energiatodistusta

Lisätietoja energia­todistuksesta:

Myyjä hankkii energiatodistuksen myöhemmin.

Sähköliittymä siirtyy:

Kyllä

Lisätietoja liikenneyhteyksistä:

Loimaa n. 16 km
Forssa n. 30 km
Salo n. 60 km
Turku ja Hämeenlinna n. 80 km
Tampere n. 100 km
Pori n. 120 km
Helsinki n. 145 km

Palvelut:

Ypäjän keskustan palvelut, mm. päivittäistavarakauppa, apteekki, pankki, terveysasema ja ravintola n. 6 km päässä.
Hevosopistolle matkaa on n. 7 km.

Koulut:

Hevospitäjän yhtenäiskoulu, Kartanon yksikkö (lkt.5-9) n. 7 km, ja Perttulan yksikkö (lkt.1-4) n. 5 km.
Koulukuljetus järjestetään 5.-9. luokkalaisille, kun koulumatka on yli 5 km ja 1.-4. luokkalaisille, kun koulumatka on yli 3 km.

Päiväkodit:

Heporannan päiväkoti (esiopetus) n. 6 km.

Taloyhtiön tuotot:

0 €

Asbestikartoitus:

Ei

Lisätietoa asbesti­kartoituksesta:

Rakennus on peruskorjattu ja laajennettu v.2007-2009, jolloin asbestia ei enää ole käytetty rakentamisessa.

Vuosina 2007-2008 päärakennus on peruskorjattu ja sen molempiin päätyihin on tehty laajennus. Alkuperäinen rossipermanto on purettu, kaikki orgaaninen poistettu sorapohjaan saakka ja lattiavasoista alkaen kaikki on uusittu ja eristetty ja lattiaan on asennettu vesikiertoinen lämmitys (7-8 krs.gyproc). Laajennusosissa on mm. pesutilat. Yläkertaan on rakennettu makuuhuoneet. Ulkoseinät on levytetty ja eristetty. Kaikki sähköt, sähkötaulut ja käyttövesi- ja viemäriputket on uusittu peruskorjauksen yhteydessä. Talon sekä pihateiden osuus on salojitettu.