Rakastatko rauhaa, harrastat kalastusta, etkä pelkää portaita – tulepas tänne! Syvän, puhtaan, arvostetun Rutajärven rannalla 6010 m²:n puustoisella tontilla seisoo 2013 rakennettu Kontio hirsimökki. Rakennuksessa on tupakeittiö, kaksi makuuhuonetta, sauna, pukuhuone/eteinen ja reilunkokoinen terassi, josta näkymät järvelle. Pinta-ala on noin 50/80 m². Sähköt voimavirralla, varaava takka + sähkölämmitys. Lisäksi ulkorakennus, jossa kesähuone. Ranta on uimataitoisten ranta, sillä se jyrkkenee rajusti. Rantaviivaa noin 60 m, eikä näköyhteyttä naapureihin.

Kategoriat: Loma-asunnot

Videoesittely

Osoite: Ämmänkalliontie 253, 31760 Urjala.
Alue/kaavoitus: Rutajärven rannassa, Urjalan kunnassa, Järvi-Brusilan alueella, jossa ranta-asemakaava.
Tyyppi / pinta-ala: Kontion-hirsimökki, jossa tupakeittiö, kaksi makuuhuonetta, sauna, pukuhuone/eteinen ja reilunkokoinen terassi, josta näkymät järvelle. Pinta-ala noin 50/80 m². Rakennusoikeutta on 150 kerros-m² ja saunarakennus saa olla 20 m².
Kiinteistötunnus: 887-434-1-56.
Kiinnitykset: Rasitustodistuksen mukaan kiinteistöön ei kohdistu kiinnityksiä. Kohde myydään lainoittamattomana ja kakista rasituksista vapaana.
Muut rakennukset: Ulkorakennus, jossa tilava huone kesävieraille. Toisessa päässä siisti varasto. Puusee ulkorakennuksen takana.
Tontin kuvaus / koko: Tontti sijaitsee Järvi-Brusilan rantakaava-alueella ja on kooltaan 6010 m². Tämä tontti on kaavan laitimmainen, eikä oikealle puolelle rakenneta tämän kaavan aikana. Vasemmanpuoleinen tontti on rakentamaton, joten rauhaisessa paikassa saa viettää aikaansa. Alueen tonttien luonteeseen kuuluu jylhyys ja kivisyys. Ylempänä sijaitseva alue, jossa mökki sijaitsee, on tasaista. Rantaan johtaa hyvin rakennetut, miellyttäväkulkuiset portaat. Tontilla on paljon puustoa, jopa liiaksi.
Ranta / järvi: Ranta on uimataitoisten ranta, sillä se jyrkkenee rajusti. Rutajärvi on alueensa arvostetuin järvi, kalastuksen, veneilyn, vesiurheilun ja jylhien maisemiensa vuoksi. Uudessa pintavesien ekologisessa ja kemiallisessa luokituksessa Rutajärvi kuuluu luokkaan hyvä. Järven pinta-ala on noin 11 km² ja rantaviivaa on noin 38 km. Suurin syvyys on noin 24 m ja keskisyvyys on noin 8,2 m.
Piha: Jo on helppohoitoinen, kun ensin kaadat reilusti puita, keräät risut, niin sitten jääkin tehtäväksi vain kukkien istutus terassille. Auringonotto onnistuu talon takapuolella tai sitten rakenna isompi laituri, niin aurinko pääsee yli rinteen.
Parveke / terassi: Hulppean kokoinen, noin 30 neliöinen terassi, josta näkymä järvelle, varsinkin muutaman puun kaadon jälkeen.
Olohuone: Valoisa, avara tupa on kooltaan 21,5 m2. Ovesta tultaessa vasemmalla keittiö ja ruokailu, oikealla oleskelulle tilaa. Materiaalina tietenkin puu. Lämpöä ja tunnelmaa antaa vuolukivinen varaava takka.
Makuuhuoneet: Kaksi makuuhuonetta, joista toisessa komerot ja oma uloskäynti. Materiaalina molemmissa puu. Aitta/varastorakennuksessa on myös siisti huone kesävieraille.
Keittiö: Keittiön varusteina liesi, liesituuletin, jääkaappi ja valkoiset keittiökaapistot.
Saunaosasto: Ikkunallisessa saunassa on laattalattia lattialämmityksellä, seinät ja katto paneloidut. Puilla lämpiävä kiuas ja kiukaan taustalla on laatta. Saunassa peseydytään, pata on eteisen puolella.
Pesu / wc-tilat: Puucee varastorakennuksen takana.
Asunnon kunto: Mökkiä ei ole sairaustapauksen vuoksi koskaan otettu varsinaisesti käyttöön, on siis kuin uusi.
Vapautuminen: Heti vapaa.
Sähkö: 3-vaihesähkö voimavirralla.
Muita maksuja: Kiinteistövero on noin 330 €/vuosi. Ämmänkalliontien hoitomaksu on noin 170 € vuodessa. Talviauraus onnistuu tarvittaessa.
Vesi/viemäri: Ei kaivoa, mutta porakaivovalmius on tehty. Käyttövesi on tuotu mukana. Harmaille vesille kaksi saunapalloa, joista jälkimmäisestä imeytys.
Rakennettu: Lopputarkastettu vuonna 2013.
Rakennusaine / katto: betonilaatta+ eristys, lamellihirsi 135 mm, katolla villaa 200mm, kolminkertaiset ikkunat, harjakatto huopakatteella.
Muiden materiaalit: Ulkorakennus on kevythirrestä, harjakatto huopakatteella, samoin puusee.
Lämmitys / tulisijat: Varaava vuolukivitakka, sähköpatterit, pesutiloissa lattialämmitys.
Ajo-ohje: Käänny 9-tieltä (Turku-Tampere) Nuutajärven suuntaan Nuutajärventielle, jota noin 2,5 km ja käänny oikealle Kinolantielle, jota noin 1,10 km ja käänny vasemmalle Ämmänkalliontielle. Aja niin kauan kun tulee T-risteys ja käänny oikealle, jota noin 600 metriä ja käänny oikealle (lappu 253) ja aja pihaan.
Hintapyyntö: 159.000 €