No nyt tänne maalle, luonnon helmaan – täältä löytyy pikkusievä omakotitalo, tai voi olla tasokas kakkoskotikin. 1997 rakennettu Honkarakenteen hirsirakennus, jota laajennettu 2008, muutettu vakituiseen asumiseen 2012 ja tilaa löytyy 57 m²/69 m². Eteinen/takkahuone, tupa, keittiö, yläkerrassa matalaa nukkumistilaa, wc/kodinhoitohuone ja sauna/pesuhuone. Lisäksi talvilämmin vierasaitta 12 m², kesäkeittiörakennus 24 m², puuliiteri 12 m² ym. Porakaivo, varaava takka, ilmalämpöpumppu jne. 7870 m²:n suuruinen tontti on lähdepohjainen, ehkä saa lammenkin. Tonttia on hoitanut puutarha-alan ammattilainen. Hieno kohde.

Osoite: Mikonsillantie 57, 31600 Jokioinen, Vaulammi
Alue/kaavoitus: Kohde sijaitsee kaava-alueen ulkopuolella. Tarvittaessa rakennuslupaa haetaan kunnalta.
Tyyppi / pinta-ala: Honkarakenteen hirsirakennus, OKT tai kakkoskoti, jota laajennettu ja nyt tilaa on 57 m²/69 m². Eteinen/takkahuone, tupa, keittiö, yläkerrassa matalaa nukkumistilaa, jota ei ole laskettu asuinneliöiin, wc/kodinhoitohuone ja sauna/pesuhuone. Lisäksi talvilämmin vierasaitta 12 m².
Kiinteistötunnus: Kaksi tilaa 169-410-3-15, jolla sijaitsee rakennukset ja 169-410-3-28, ihan puhdas metsälohko.
Kiinnitykset: Kiinnityksiä valmiiksi haettuna 100.000 euron edestä. Kaksi sähköistä panttikirjaa, joita voit halutessasi käyttää lainasi vakuutena. Kohde myydään lainoittamattomana ja kaikista rasituksista vapaana.
Muut rakennukset: Talvilämmin vierasaitta 12 m², kesäkeittiörakennus 24 m², joka nyt toimii varastona, puuliiteri 12 m², puusee, vielä 2 varastoa ja pressutalli.
Tontin kuvaus / koko: Kaksi tilaa, Tiiala, jolla sijaitsee rakennukset, on pinta-alaltaan 3400 m² ja Shemeikka, joka on metsälohko 4470 m².
Piha: Kaunis, hyvin hoidettu, aurinkoinen piha-alue, jossa nurmi. Nurmen leikkauksesta huolehtii robotti. Taloa asustaa entinen puutarha-alan ammattilainen ja sieltä voi löytää melkoisia harvinaisuuksia, kuten Amurin vaahtera, kanoottikoivu, Kirjovaahtera ja Hopeapensas.
Parveke / terassi: Sisäänkäynnin yhteydessä on 12 m²:n lasitettu terassi.
Olohuone: Sisääntulon yhteydessä pieni takkahuone, jonka seinät hirttä, mutta pinnoitettu sisustuslevyllä, lautalattia ja lautakatto. Tupa, jossa myös lautalattia, seinissä sisustuslevyä ja valkoiseksi maalattu paneelikatto, jota koristavat ruskeat kattohirret. Tupa ja keittiö ovat uudessa osassa, joka on puurunkoinen.
Makuuhuoneet: Yläkerrassa on matalaa nukkumatilaa ja mahtuu hyvin parivuoteet. Yläkerran materiaalina on puu. Talvilämpimässä vierasaitassa on tilaa varavuoteille.
Keittiö: Keittiössä lautalattia, levytetyt, maalatut seinät, valkoinen paneelikatto ja ruskeat kattohirret. Kodinkoneina jääkappi/pakastin 2018, pieni astianpesukone, liesi ja liesituuletin, joka myös hoitaa talon ilmastointia. Keittiöstä on myös käynti takapihalle.
Ruokailutila: Keittiöön mahtuu melko tilava ruokapöytä.
Saunaosasto: Ikkunallisessa saunassa on sähkölämmitteinen kiuas. Seinät ja katto on paneloidut. Saunassa myös peseydytään ja suihkun kohdalla on seinässä ja lattiassa laatat. Lattialämmitys.
Pesu / wc-tilat: Yhdistetty Wc ja kodinhoitohuone, jossa pyykkihuolto pelaa. Ulkona Biloanin kompostoiva käymälä.
Säilytystilat: Yläkerrassa harjan aluset on varustettu säilytystiloiksi. Ulkona on paljon varastorakennuksia.
Asunnon kunto: Hyvässä kunnossa ja heti muuttovalmis.
Vapautuminen: Sopimuksen mukaan.
Sähkö: Sähköliittymä siirtyy. Sähkönkulutus ollut viimevuonna 5377 kWh, eli noin 750 €. Sisältää myös käyttösähkön.
Muita maksuja: Kiinteistövero 157 € vuodessa. Tiemaksu ja porakaivon pumpun sähkömaksu noin 200 € sisältää talviaurauksen, sorastuksen ym. Yrtinaron yksityistien hoito 180 € vuodessa.
Vesi/viemäri: Naapureiden kanssa yhteinen 130 m syvä porakaivo, jossa hyvä vesi. 20 m:n sulanapitokaapeli. Vesi on tutkittu ja sitä riittää. Harmaat vedet kahden sakokaivon kautta imeytyskenttään ja wc vesille umpisäiliö.
Rakennettu: 1997 vanhapuoli, joka on hirsirakenteinen, laajennusosa 2008.
Muut rakennettu: Vierasaitta rakennettu 2000, keittiömökki 2003 ja puuliiteri 2010. Puuvajan takana oleva varasto 2018.
Rakennusaine / katto: Vanha osa on laatalle valettu, hirsirunko ja huopakate. Laajennusosassa on rossipohja, puurunko, hirsipaneeli verhous ja myös huopakate.
Muiden materiaalit: Vierasaitta on hirsirakenteinen, muut puurakenteisia.
Lämmitys / tulisijat: Varaava takka, ilmalämpöpumppu ja sähköpatterit, joita ei juuri tarvita. Wc tiloissa kattolämmitys.
Ilmanvaihto: Ilmanvaihto toimii liesituulettimen kautta.
Suoritetut korjaukset: Laajennusosa, jossa keittiö ja tupa rakennettiin 2008. Wc/kodinhoitotila remontoitiin 2011, saunan remontti 2013, Käyttöönottotarkastus omakotitaloksi 2012.
Palvelut / yhteydet: Jokioisten keskustaan vajaa 8 km, Forssaan n. 16 km, pääkaupunkiseudulle runsaan tunnin matka.
Ajo-ohje: Forssasta päin tultaessa aja 10-tietä Turun suuntaan (Autokeitaan risteyksestä) n. 10 km ja käänny oikealle Vaulammintielle, jota ajetaan runsas kilometri ja käänny sitten vasemmalle Hauniontielle. Jatka 2 km ja käänny oikealle Yrtinarontielle, jota pitkin n. 1,5 km ja käänny oikealle Kääkkärin Maantielle, aja n. 350 m ja y-risteyksestä oikealle Mikonsillantielle, jatka sitä 570 m ja kohde oikealla.
Energialuokka: B/2013*
Hintapyyntö: 89.000 €.