Vanhan maatilan idyllinen pihapiiri mäen päällä odottelee uusia asukkaitansa Urjalassa. Rakennuksista on pidetty vuosien saatossa hyvää huolta ja erilaista varasto/harrastustilaa on runsaasti. Talo on alunperin rakennettu 1948 ja sitä on laajennettu 1992, kaikkiaan asuinpinta-alaa on noin 190 m² ja yläkerrassakin on vielä hyvää käyttökelpoista lisätilaa. Tämän tilan pinta-ala on kaikkiaan 17,76 ha ja nyt myydään n. 1,3 ha suuruinen määräala. Ostajan niin halutessa tilan pinta-alaa voidaan muokata omiin tarpeisiin sopivaksi ja lisämaakauppa on mahdollinen. Näin hienoja kokonaisuuksia on tarjolla harvoin!

Kategoriat: Omakotitalot

Osoite: Hanhisuontie 207, 31140 Menonen
Alue/kaavoitus: Urjalan Menosissa, asemakaava-alueen ulkopuolella
Tyyppi / pinta-ala: Vanha maatilan pihapiiri, jossa runsaasti ulkorakennuksia. Omakotitalo, jossa alakerrassa 3 huonetta ja keittiö, takkahuone, pesuhuone ja sauna, 2 vaatehuonetta ja 2 wc:tä. Vanhasta saunasta on tehty kodinhoito/varastotilaa. Yläkerrassa kaksi isoa makuutilaa, joissa huonekorkeus jää alle 220 cm, tiloja ei ole laskettu pinta-alaan. Kellari. Alakerran pinta-ala n. 190 m²
Kiinteistötunnus: 887-421-4-231
Kiinnitykset: Sähköinen panttikirja 51.600 euroa. Kohde myydään lainoittamattomana ja kaikista rasituksista vapaana.
Muut rakennukset: Vanha pihasauna, jonka yhteydessä puuliiteri, entinen kuivurirakennus, jossa nyt hyvää säilytystilaa, vanha navetta ja aitta.
Tontin kuvaus / koko: Tilan koko kaikkiaan 17,7611 hehtaaria, josta nyt myydään noin 1,3 hehtaarin määräala, joka kattaa pihapiirin rakennuksineen. Suuremmastakin maa-alasta voidaan neuvotella. Kartta on suuntaa antava. Lohkominen tehdään maastossa olevien merkkitolppien mukaisesti. Ostaja vastaa lohkomiskuluista.
Piha: Vanha maatilan pihapiiri. Talo on mäen päällä, pihapiiri on tasainen.
Olohuone: Olohuoneessa laminaattilattiat, seinät levytetty.
Makuuhuoneet: Alakerran makuuhuoneessa parkettilattia. Alakerran toinen makuuhuone toimii nyt olohuoneena. Yläkerrassa on kaksi todella isoa huonetta, joissa huonekorkeus on juuri alle 220 cm. Näitä tiloja ei ole huomioitu asuinpinta-alassa.
Keittiö: Keittiö on remontoitu 1997, Jääkaappi ja pakastekaappi on uusittu noin 2009, astianpesukone noin 2010. Keittiön lattia on avattu ja sinne on vaihdettu uudet villat. Keittiössä on lautalattia ja seinät on levytetty.
Muut huoneet: Takkahuone.
Saunaosasto: Pesuhuoneessa lattia ja seinät laattaa, kaksi suihkua. Saunassa on sekä sähkö- että puukiuas. Pihassa on vanha pihasauna.
Pesu / wc-tilat: 2 erillistä wc:tä.
Kodinhoitohuone: Talon vanhaan saunaosastoon on tehty tilat, jossa on paikka pesukoneelle, arkieteinen ja varastotilaa.
Säilytystilat: 2 vaatehuonetta ja runsaasti muuta säilytys- ja varastotilaa
Eteistilat: Kaksi sisäänkäyntiä.
Sähkö: Sähkönkulutus vaihdellut 19 000-25 000 kWh:n välillä, riippuen kuinka paljon puuta on käytetty lämmittämiseen.
Muita maksuja: Kiinteistövero 318,63 €
Vesi/viemäri: Oma rengaskaivo. Pumppu ja puhdistaja automaattinen. Jätevesille 3 saostuskaivoa ja imeytyskenttä. 2 lämminvesivaraajaa.
Rakennettu: Vanhempi osa rakennettu n. 1948 ja taloon on tehty laajennusosa 1992.
Muut rakennettu: Piharakennuksien osalta ei tarkempaa rakennusvuotta ole tiedossa mutta rakennukset ovat vanhoja.
Rakennusaine / katto: Puurunkorakenteinen ja lautaverhottu talo. Vanhassa osassa eristeenä on puru ja laajennusosassa villa. Katto on harjakatto, peltiä.
Lämmitys / tulisijat: Lämmitys tapahtuu pääosin sähköpattereilla ja talossa on kaksi ilmalämpöpumppua. Vanhan saunan, takkahuoneen, uuden pesuhuoneen ja saunan lattioissa on sähköinen lattialämmitys. Lisäksi keittiössä on puuhella, alakerrassa 2 takkaa ja yläkerrassa pönttöuuni.
Ilmanvaihto: Painovoimainen
Suoritetut korjaukset: Katto on uusittu koko taloon kesällä 2015, ikkunat uusittu vanhaan osaa 80-luvulla, vesiputket uusittu vanhalla puolella 1997, ulkovuori uusittu vanhaan osaan 1992 ja viimeisin ulkomaalaus koko taloon on tehty 2008. Vanhan puolen sisääntulokuisti on rakennettu kokonaan uusiksi 1981 (tuolloin tiloihin rakennettu myös sauna- ja pesutilat, jotka nyt muutettu kodinhoito ja varastotiloiksi). Talon laajennus 1992. Pihaan asennettu pihalaatoitus 2013.
Energialuokka: Lain vaatimaa energiatodistusta ei ole laadittu.
Muuta: Keskuspölynimuri 2015.
Hintapyyntö: 189.000€