Järvistä ja kauniista luonnosta tunnetussa Tammelassa on nyt tarjolla upea, 1974 rakennettu arkkitehdin suunnittelema hienokuntoinen talo 2020 m²:n puistomaisella tontilla parin sadan metrin päässä Pyhäjärvestä.  Tilaa löytyy  231/305 m². Näihin neliöihin mahtuu olohuone, kirjastohuone, 3 makuuhuonetta, keittiö, kylpyhuone/wc, 2 vaatehuonetta, aula ja toinen wc. Alakerrassa halli, askarteluhuone, joka voi olla myös makuu-, kodinhoito-, tai työhuone tarpeen mukaan, takkahuone, wc, pukuhuone, pesuhuone ja sauna. Lämmin varastohuone ja autotalli. Kunnan hiekkapohjaiseen uimarantaan matkaa noin 250 m ja matkalla voit ihailla historiallisia  rakennuksia ja jopa kotieläimiä. Tule asumaan keskustaan, maalle ja järven  tuntumaan, täällä se on mahdollista.

Osoite: Mäkitie 3, 31300 Tammela
Alue/kaavoitus: Tammelan keskustassa, Vekkilän alueella, jossa asemakaava.
Tyyppi / pinta-ala: Rinneratkaisu, jossa tilat kahdessa kerroksessa. Ylimmässä kerroksessa olohuone, kirjastohuone, 3 makuuhuonetta, keittiö, kylpyhuone/wc, 2 vaatehuonetta, aula ja toinen wc. Kirjastohuoneesta käynti lasitetulle kuistille ja keittiöstä takapihalle. Sisääntulokerroksessa halli, askarteluhuone, takkahuone, wc, pukuhuone, pesuhuone ja sauna. Lämmin varastohuone ja autotalli sekä pannuhuone. Pinta-ala 231 m² / 305 m². Ylimmässä kerroksessa 159 m² ja alimmassa 146 m².
Kiinteistötunnus: 834-403-3-116.
Kiinnitykset: Kiinnityksiä valmiiksi haettuna 200.912 euron edestä. Sähköiset panttikirjat luovutetaan ostajalle kaupanteon yhteydessä ja hän voi tarvitessaan käyttää niitä oman lainansa vakuutena. Kohde myydään lainoittamattomana ja kaikista rasituksista vapaana.
Muut rakennukset: Vanha pieni leikkimökki odottaa uutta pientä kunnostajaa.
Kerros / hissi: Tilat kahdessa kerroksessa.
Tontin kuvaus / koko: Puistomainen, upea, hyvin hoidettu rinnetontti, 2020 m², jota koristavat vanhat puut.
Ranta / järvi: Näköyhteys Tammelan Pyhäjärveen, jonne matkaa linnuntietä noin 200 m, lähimpään kunnan uimarantaan, jossa matalaa ja hiekkapohja, noin 250 m, Manttaalin rantaan noin 500 m ja opiston rantaan, joka on syvempi, noin 700 m. Talo sijaitsee Forssantien etelän puolella, siis järven puolella, joten pikkuteitä pääsee turvallisesti rantaan.
Piha: Tontti noudattaa ulkonäöltään talon tyyliä ja aikakautta. Vanhat puut ja havuistutukset koristavat nurmikkoista rinnetonttia. Koko piha-alue on asvaltoitu, joten piha on siisti ja koko tontti helppohoitoinen. Sijainti rivitalojen naapurustossa on myös hyvä, koska tämä talo ja tontti katsovat ympäristöä hieman korkeammalta. Tästä johtuen tontti on aivan suojainen.
Parveke / terassi: Kirjastohuoneesta on käynti lasitetulle, etelään katsovalle terassille. Tänne ei sada, eikä roskat lennä. Terassilta johtaa portaat takapihalle. Keittiöstä pääsee takapihalla olevalle terassille.
Olohuone: Tilava olohuone ja suuret, etelänsuuntaiset ikkunat päästävät päivänvalon hienosti sisään. Vanhat männyt siivilöivät suurimman helteen. Lattiassa on hyväkuntoinen lautaparketti. Liukuovi erottaa olohuoneen jatkeena olevan kirjastohuoneen, jossa myös parketti lattiassa. Kirjastohuoneesta kulku terassille.
Makuuhuoneet: Kirjastohuoneen, joka myöskin voi olla makuuhuone, lisäksi yläkerrassa on kolme makuuhuonetta ja alakerran askarteluhuone taipuu myös tilavaksi makuuhuoneeksi. Kahdessa makuuhuoneessa on yhteinen vaatehuone ja muissa kaapistoja. Kaikissa huoneissa parkettilattiat.
Keittiö: Keittiön lattiassa laattakuvioinen laminaatti. Kodinkoneina jääkaappi, sähköliesi, liesituuletin ja astianpesukone. Entinen tilava kylmiö on varastotilana. Keittiöstä pääsee tuulikaapin kautta takapihan terassille..
Ruokailutila: Keittiöön mahtuu hyvin ruokapöytä ja olohuoneessa ruokaillaan isommalla porukalla.
Muut huoneet: Tilava takkahuone, jossa lautalattia, takan edustalla laattaa, seinissä valkoiseksi maalattua tiiltä ja lakattu lautakatto. Takkahuoneesta on kulku ulos.
Saunaosasto: Saunassa sähkölämmitteinen, jämäkkä kiuas. Seinät ja katto paneloidut ja lattia laatoitettu.
Pesu / wc-tilat: Pesutiloihin mennään pienen pukuhuoneen kautta. Tilava pesuhuone, jossa suihku, suihkuseinä, peili, käsienpesuallas kaapistoineen, hyvä tila pyykinpesukoneelle. Kylpyhuone, jossa suihku, suihkuseinä, peili- ja allaskaappi sekä wc. Laattalattiat ja seinissä kaakelit. Lisäksi molemmissa kerroksia wc, joista alakerran wc remontoitu 2019.
Kodinhoitohuone: Pyykinpesu suoritetaan pesuhuoneessa ja jälkikäsittely askarteluhuoneessa.
Säilytystilat: Kaksi vaatehuonetta, kaikissa makuuhuoneissa ja askarteluhuoneessa komeroita. Iso lämmin varasto, jonne käynti alakerran hallista. Maalatut kiviseinät ja maalattu betonilattia.
Eteistilat: Alakerran hallissa linkkerilaatat, komeat avoportaat johtavat varsinaiseen asuinkerrokseen, jossa myös portaikon yläpäässä on tilava aula. Valoa portaikkoon saadaan mm. kahdesta kattoikkunasta.
Muut tilat: Lämmin autotalli. Öljysäiliö on alakerrassa, samoin pannuhuone.
Asunnon kunto: Lämminhenkinen ja siisti.
Vapautuminen: Sopimuksen mukaan.
Sähkö: Vuotuinen sähkönkulutus noin 900 €, sisältää käyttösähkön ja ilmalämpöpumpun.
Muita maksuja: Kiinteistövero noin 450 €. Öljynkulutus noin 2000 litraa vuodessa, eli noin 1.500 €. Myös autotalli on lämmin.
Vesi/viemäri: Kunnan vesi- ja viemäriliittymät.
Rakennettu: 1974.
Rakennusaine / katto: Maanvaraiset anturat. Betonisen perusmuurin ulkopuolella on pietys, perusmuurin sisäpuolella on 100 mm styrox ja sisävuorauksena tiili. Maanvarainen betonilaatta, teräsbetonilaatta, jonka alla 50 mm styrox-levy, kaksinkertainen muovikalvo -tiivistettysora. Ulkoseinissä puurunko, tiiliverhous. Radonputket viety ulos alakerran korvausilmaventiilejen kohdalta. Alakerrassa maalattu betoni. Aumakatto peltikatteella. Viemäriputket muovia, paitsi pannuhuoneessa, käyttövesiputke kuparia, lämmitysputket terästä ja pintavetoina.
Lämmitys / tulisijat: Öljykeskuslämmitys vesikiertopatterein ja ilmalämpöpumppu. Alakerran hallissa lattialämmitys vesikiertoisena ja pesutiloissa sähkökiertoisena. Takkahuoneessa avotakka ja saunassa hormivaraus puukiukaalle. Öljysäiliö 4000 l.
Ilmanvaihto: Koneellinen poisto huippuimurilla.
Suoritetut korjaukset: Tasakatto vaihdettu aumakatoksi 1994. Portaat ja laatoitukset talon ympärillä uusittu ja kunnostettu 2003-2005, samoin sadevesien poistot johdettiin kaivoon. Terassi lasitettu 2006. Useita pintaremontteja 2000-luvulla. Vesimittari etäluettava 2017. Liesituuletin 2019. Pääsulakkeet vaihdettu 3X 25A. Öljysäiliön pesu ja tarkastus 2019, Alakerran wc:n alla, putket, liittimet ja hanat uusittu. Alakerran varastoon tehtiin tarkastusporaus lattianrajaan, että onko styroksi vai kovavilla - eristeenä on styroksi sekä samalla tehtiin seinän sisäinen kosteusmittaus ja kaikki ok.
Palvelut / yhteydet: Vireään Tammelan keskustaan matkaa vajaa kilometri.
Energialuokka: Ei vielä lain edellyttämää energiatodistusta.
Muuta: Kuntokartoitus tehty 2.1.2019. Salaojat on. Kaapeliliittymä on ja valokuitu.
Hintapyyntö: 198.000 €