• Wahreninkatu 3
  • Forssa, Keskusta
  • 4 toimisto- /liiketilaa, aula, henkilökunnan tila/keittiö ja 2 x wc. Kaksi sisäänkäyntiä.

Wahreninkatu 3

Forssa, Keskusta

4 toimisto- /liiketilaa, aula, henkilökunnan tila/keittiö ja 2 x wc. Kaksi sisäänkäyntiä.

Tyyppi

Toimistotila

Rakennusvuosi

1848

Seuraava julkinen esittely

-

Vesimaksu

-

Tätä toimitilaa välittää Forssan Kiinteistökauppiaat Oy

03-436 1130

Tarjolla pala aitoakin aidompaa Forssan historiaa. Tunnettu "Sininen Talo" on muutettu tyylikkääksi toimistotilaksi ja nyt on mahdollisuus ostaa koko kiinteistöosakeyhtiö. Kaava mahdollistaa myös sen muuttamisen takaisin omakotitaloksi, toki rakennusvalvonnan luvan myötä. Huolella ja arvokkaasti täysin saneerattu toimistotila on muuttovalmis ihan tänällään. Pihalla on hyvin parkkitilaa ja 5 autolämmitystolppaa. Rakennus sijaitsee historiallisessa Wahreninpuiston ympäristössä Forssan ydinkeskustassa. Miljöölle ei sitten paljon enempää toiveita voi asettaa.
Kiinteistöosakeyhtiön omistama rakennus sijaitsee Forssan kaupungin omistamalla vuokratontilla kiinteistötunnus 61-1-62-2. Vuokraoikeuden 61-1-62-2-L1 vakuudeksi on vahvistettu kiinnitys 31.12.2056 saakka. Myyjät omistavat ja myyvät koko osakekannan.

Sijainti:

Wahreninkatu 3

Postinumero:

30100

Kokonaispinta-ala:

148 m²

Lisätietoja pinta-alasta:

Liiketilan kerrosala 148 m², pinta-ala 123 m². Rakentamatonta yläkertaa ei ole huomioitu neliöissä.
Tilat ovat historian aikana toimineet sekä asuinkäytössä että 1-3 yrityksen toimitilana. Kaikissa tiloissa on näkyvät kauniit 1800-luvulta olevat hirsipalkit katoissa.

Asunnon kunto:

Hyvä

Lisätietoja kunnosta:

Erittäin hyvässä kunnossa.

Listauksen tyyppi:

Toimistotila

Rakennusvaihe:

Valmis

Rakennusvuosi:

1848

Huoneluku:

5

Vapautuminen:

Heti

Velaton hinta:

199 000 €

Yhtiövastike:

0 € / kk
( Hoitovastike 0 € / kk + Rahoitusvastike 0 € / kk )

Sähkölämmityksen kulutustiedot:

15500 kWh / vuosi

Kiinteistövero:

77.62 € / vuosi

Keittiön kuvaus:

Allas- ja yläkaappi, astianpesukone ja jääkaappi, siivous- ja henkilökuntakaapistot, toimistotarvikekaapit ja ristikytkentäkaappi, lattialaatoitus.

WC:

Kaksi vessaa, joista toisessa valmius suihkulle ja lämminvesivaraaja. WC-tilojen seinät ja lattiat on laatoitettu.

Piha:

Wahreninpuiston laidassa tasamaatontti, jolla kauniita vanhoja puita.

Muut tilat:

Koko rakennuksessa on sama parketti ja katossa näkyvissä kauniisti alkuperäiset hirret. Toimistohuoneiden ja sisäeteisen vanhat lattiapäällysteet poistettiin, alle laitettiin salmiakkikuviomuotoon vanerilevyt ruuvaamalla tiheästi. Salon Parketti ja Mattotyö Oy asensi päälle liimaamalla Trendpark Tammi Sabbia 1450*130*11 -parketin.
Toimistohuoneiden seinistä poistettiin vanhat tapettikerrokset, seinäpinnat tasoitettiin ja levytettiin kipsilevyllä ja tapetoitiin. Wahreninkadun ja Kartanonkadun puoleisissa huoneissa on tapetoidut seinät ja lattioissa Trendpark TammiSabbia -parketti, leveät ikkunalaudat. Länsi-/puiston puoleisessa huoneessa seinässä tapetit ja lattialaatoitus, toinen sisäänkäynti. Pääsy ullakolle ja rossipohjaan.
ATK- ja sähköjohdot kulkevat pääosin alumiinikouruissa

Sisäeteinen/aula Seinissä paneeliverhous, lattia em. tammiparketti

Kiinteistön tyyppi:

Rakennus

Kiinteistötunnus:

61-1-62-2-L1

Vesijohto:

Kunnan

Viemäri:

Kunnan

Kaavatilanne:

Asemakaava

Kaavoitustiedot:

Voimassaoleva kaava H32 sallii ko. kiinteistön asuinkäytön. Eli kaava mahtollistaa nykyisen toimistotilojen käyttötarkoituksen muutoksen rakennusvalvonnan luvalla omakotitaloksi takaisin, kuten se ennenkin on ollut asuntona. Lisätiedot kaavoituksesta antaa Forssan kaupunki.

Tontin pinta-ala:

1133 m²

Tontin omistus:

Vuokra

Tontin vuokra-aika päättyy:

2056-12-31

Tontin tyyppi:

Tasamaatontti

Maanvuokraaja:

Forssan kaupunki

Rakennusmateriaali:

Hirsi ja Lautaverhous

Lämmitysjärjestelmä:

Vuolukivipintaiset sähköpatterit ja ilmalämpöpumput

Ilmanvaihto:

Painovoimainen

Kattotyyppi:

Harjakatto

Katemateriaali:

Pelti

Energiatodistus:

Ei lain edellyttämää energiatodistusta

Sähköliittymä siirtyy:

Kyllä

Paikallistiedot:

Aivan keskustan ytimessä, kauniin Wahreninpuiston laidassa.

Taloyhtiön tuotot:

0 €

Asbestikartoitus:

Ei

Talo on nostettu 1990-luvun puolivälin jälkeen, jolloin alimmat vaurioituneet hirsikerrat on poistettu ja korvattu uusilla, perustusta on korotettu, ulkoverhous on uusittu ja talotekniikka nykyaikaistettu Forssan kaupungin, Forssan Aikuiskoulutuskeskuksen ja Tampereen Teknillisen Yliopiston (opinnäytetyö) yhteistyönä.

1997-98 talo muutettiin asuinrakennuksesta rakennusluvan mukaisesti pelkästään liike-/toimistotilaksi, jossa toimi 2-3 yritystä. Rakennus on peruskorjattu kaikilta osiltaan, myös talotekniikan osalta, kesällä 1998.

2007 talo muutettiin asianajotoimiston ja kauneushoitolan tarpeita vastaavaksi kahdeksi liikehuoneistoksi ja 2012 kokonaisuudessaan asianajotoimiston toimitilaksi. Näissä yhteyksissä sisätilan pinnat on kattoa lukuunottamatta uusittu. Sähköpistorasiat- ja johdotukset sekä tietokonevalmiudet ristikytkentäkaappeineen on muutettu nykyajan vaatimukset täyttäviksi. Nykyisten osakkeenomistajien omistusaikana suoritetut remontit ja ulkotyöt vuodesta 2007 eteenpäin on listattu valokuvien perään.

Ulkomaalaus on suoritettu 2008 ja huoltomaalaus 2020.

2014 SS-Teracon Oy rakensi pääsyn ullakolle sisäkautta kattoluukun kautta alas laskettavin portain. 2021 Lounea Oy kytki kiinteistöön valokaapelin. Holja Rakennuspalvelu Oy avasi lattian ja tarkasti samalla alapohjien kuivuuden.