• Mikonkatu 5
  • Forssa, Kuhala
  • 2 h, k, psh, wc

Mikonkatu 5

Forssa, Kuhala

2 h, k, psh, wc

55 000 €

60 m²

Tyyppi

Omakotitalo

Rakennusvuosi

1939

Seuraava julkinen esittely

-

Tontti

Oma

Varaa yksityisesittely

Seuraava julkinen esittely:
-

Tätä kohdetta myy Forssan Kiinteistökauppiaat Oy

03-436 1130

Mikonkatu 5, Forssa

Sijainti, sijainti ja sijainti! Uudenkylän alueella ihanassa omakotimiljöössä on nyt tarjolla tämä osaavaa kättä kaipaava koti. Täällä yhdistyy oman talon hyvät puolet palveluiden läheisyyteen, tässä asuessasi et välttämättä tarvitse edes autoa. Remonttia kohde toki kaipaa ja se onkin aloitettu laittamalla katto kuntoon ja laajentamalla vintille lämmintä varastotilaa. Laajennus on kuitenkin jäänyt kesken, joten sinä voit ottaa tästä kopin ja jatkaa remonttia uusitun katon alla kaikessa rauhassa. Hyvin perinteisen näköinen ulkorakennus kätkee sisäänsä äärimmäisen ihanan ja viimeisen päälle hifistellyn puulämmitteisen saunan, niin musiikilla kuin led-valoilla höystettynä. Pihaa ei ole vaivaksi saakka, joten nauti asumisen helppoudesta ilman paineita.

Sijainti:

Mikonkatu 5

Postinumero:

30100

Pinta-ala:

60 m²

Kokonaispinta-ala:

100 m²

Lisätietoja pinta-alasta:

Rakennustiedon mukainen asuinpinta-ala on 60 m² ja kokonaispinta-ala 100 m². Vinttitilan kerrosala v.2017 rakennusluvan mukaisesti on 32 m².

Asunnon kunto:

Tyydyttävä

Lisätietoja kunnosta:

Yläkerran lämpimän varastotilan laajennus on jäänyt kesken ja asuinkerroksen materiaalit on pääosin alkuperäiset ja näin ollen remontin tarpeessa. Mm. käyttövesi- ja viemäriputket on käyttöikänsä päässä ja ulkoverhous huonossa kunnossa. Remontointi on aloitettu katosta, joten seuraava omistaja voi jatkaa uuden katon alla.

Listauksen tyyppi:

Omakotitalo

Rakennusvaihe:

Valmis

Rakennusvuosi:

1939

Lisätiedot rakennusvuodesta:

Rakennustiedon mukainen rakennusvuosi on 1939. Vuonna 2017 päärakennuksen katosta on purettu vanhat sisäkattorakenteet ja tehty uutta. Yläkertaan on ollut tarkoituksena laajentaa lämmintä varastotilaa, mutta työ on kuitenkin jäänyt kesken ja rakennusluvat umpeutuneet, rakennekatselmus on tehty v.2017.

Huoneluku:

2

Velaton hinta:

55 000 €

Sähkölämmityksen kulutustiedot:

5131 kWh / vuosi

Kiinteistövero:

107.16 € / vuosi

Lisätietoja maksusta:

Vesimaksut kaupungin taksan mukaisesti, etäluettava vesimittari.
Ilmoitettu kokonaissähkönkulutus (5131 kWh/vuosi) sisältää lämmityksen. Ollut asumattomana ja pidetty peruslämmöillä. Käytössä yö- ja päiväsähkö, lämminvesivaraaja varustettu ajastuksella, lämpiää yösähköllä.

Keittiön kuvaus:

Näppärä I-mallin keittiö on talon keskellä, ja sen läpi kuljetaan sekä olohuoneeseen että makuuhuoneeseen. Varusteina on puuhella ja v.2016 jälkeen uusitut sähköliesi (induktio) sekä astianpesukone. Keittiön välitilan laatoitus on uusittu. Keittiössä on vanha liesituuletin, mikä ohjaa omaan hormiin. Tilassa on paneelikatto, seinissä puolipaneeli ja lattiassa muovimatto.

Olohuoneen kuvaus:

Olohuoneessa on lattiassa muovimatto, seinissä tapetti ja katossa levytys. Tilaa lämmittää ilmalämpöpumppu. Haitariovi keittiöön säästää mukavasti tilaa.

Makuuhuoneen kuvaus:

Makuuhuoneessa on yhdellä seinällä isot kaapistot, levykatto, lattiassa muovimatto ja seinät tapetoitu.

Kylpyhuone:

Pesuhuoneen seinät on puoliväliin saakka laatoitettu ja yläosassa on muovipinta. Tilassa on paikka pesukoneelle.

WC:

Wc:n lattia on uusittu (eristeet ja pinta) v.2021 vesivahingosta johtuen. Wc:ssä on lattiassa muovimatto ja seinissä maali.

Sauna:

Kyllä

Saunan kuvaus:

Sauna sijaitsee ulkorakennuksessa, ja onkin ehdottomasti tämän kiinteistön helmi. Saunaa edeltää näppärä pukuhuonetila. Saunassa on puukiuas Misa-savupiipulla ja kiukaan yhteydessä vesisäiliö. Käyttövesi on ohjattu päärakennuksesta saunan sisäseinään, joten peseytyminen onnistuu perinteiseen malliin, jollet sitten halua kipittää päärakennukseen suihkuun. Saunan sisäseinät on tummanpuhuvat ja lauteet vaaleat, lattia on laatoitettu. Valaistuksena toimii led-valonauhat ja myös musiikki ohjautuu pukuhuoneelta suoraan saunaan asennettuihin kaiuttimiin. Tällä viihtyy vaikka koko päivän.

Muut tilat:

Rappusten alla on pieni komero.

Muut rakennukset:

V. 1966 valmistuneessa ulkorakennuksessa on v.2016 jälkeen remontoitu puulämmiteinen sauna ja pukuhuone, sekä remontoimatonta kylmää varastotilaa. Ulkorakennuksessa on myös iso lämmitettävä koirankoppi, ja rakennuksen jatkeena on koira-aitaus. Ulkorakennus ei näy rakennustiedoissa.

Kiinteistön tyyppi:

Tontti

Kiinteistötunnus:

61-7-48-3

Vesijohto:

Kunnan

Viemäri:

Kunnan

Kaavatilanne:

Asemakaava

Kaavoitustiedot:

Uusikylä 1 A asemakaava vuodelta 2015 ja erillinen sitova tonttijako vuodelta 2017. Tiedot kaavoituksesta löytyy Forssan kaupungin verkkosivuilta ja lisätietoja kaavoituksesta saa Forssan kaupungilta.

Tontin pinta-ala:

506 m²

Tontin omistus:

Oma

Tontin tyyppi:

Tasamaatontti

Tontin tiedot:

Uusikylän idyllisellä omakotialueella kiva pikkutontti, missä on pensasaitojen suojaama piha. Forssan kaupungin Uusikylä on valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä RKY.

Rakennusmateriaali:

Hirsi ja puu

Lisätiedot rakennusmateriaaleista:

Asuinkerroksen rakennusmateriaali on hirsi ja vinttitilan rakennusmateriaali on puu. Rakennuksen seinissä on vanha purueriste ja välipohja on eristetty puhallusvillalla.

Lämmitysjärjestelmä:

Sähkö

Ilmanvaihto:

Painovoimainen

Katon kunto:

Katto uusittu v.2017

Kattotyyppi:

Harjakatto

Katemateriaali:

Lukkosaumapeltikatto

Energiatodistus:

Ei lain edellyttämää energiatodistusta

Lisätietoja energia­todistuksesta:

Myyjä hankkii energiatodistuksen myöhemmin.

Lisätietoja liikenneyhteyksistä:

Linja-autopysäkit parin sadan metrin päässä Yhtiönkadun varrella.

Palvelut:

K-Citymarket ja saman katon alta löytyvät kauppakeskusksen palvelut, sekä Terveystalo on n. 250 m kävelymatkan päässä. Forssan keskustan palveluihin ja Vesihelmelle matkaa kertyy n. yhden kilometrin verran. Terveyskeskukselle ja sairaalalle on n. 1,7 km:n matka.

Koulut:

Akvarelli (lkt.1-9 ja päiväkoti) n. 750 m
HAMK n. 1 km
Yhteislyseo n. 750 m
Ammatti-instituutti n. 2,5 km

Asbestikartoitus:

Ei

Vuoden 2016 jälkeen vanhat sisäkattorakenteet on purettu ja tilalle rakennettu uutta ja samalla korotettu kattoa. Myös vesikate on uusittu lukkosaumapeltikatteeksi.
V. 2021 wc:n lattia (eristeet ja pintamateriaali) on uusittu vesivahingon vuoksi.
V.2016 jälkeen ulkorakennuksen sauna ja pukuhuonetila on remontoitu.

Uudet ikkunat päärakennuksen olohuoneeseen, sekä uretaanilevyä, villapaaleja ja paneelia vinttitilan remontointiin jää kiinteistölle myynnin yhteydessä.