• Tammelantie 43
  • Tammela, Keskusta
  • 4 h, k, s, psh, khh, 2x wc, 2x eteinen + lasitettu terassi ja parveke, kellari ja liiketila x2

Tammelantie 43

Tammela, Keskusta

4 h, k, s, psh, khh, 2x wc, 2x eteinen + lasitettu terassi ja parveke, kellari ja liiketila x2

179 000 €

149,5 m²

Tyyppi

Omakotitalo

Rakennusvuosi

1952

Seuraava julkinen esittely

-

Tontti

Oma

Varaa yksityisesittely

Seuraava julkinen esittely:
-

Tätä kohdetta myy Forssan Kiinteistökauppiaat Oy

03-436 1130

Ihan pikkuisen erikoisempi vaihtoehto nyt tarjolla Tammelan keskustassa. Jos haluat asua palvelujen lähellä tilavassa kodissa ja tienata samalla rahaa vaikkapa asuntolainan maksuun, kannattaa lähteä näytölle! Kadun puolella sijaitsevat kampaamo ja kauneushoitola, joissa molemmissa on hyvät pitkäaikaiset vuokralaiset. Talon eteläpuolella suojaisalla sisäpihalla on oma pysäköintialue ja autotalli, aidattu puutarha hedelmineen ja marjoineen sekä sisäänkäynti asuntoon. Yläkerrassa on asuintilat ja katutasossa pesu- ja kodinhoitotilat.
Sitten sitä erikoisuutta kehiin : Kellarikerroksessa on lämmintä harrastetilaa, jossa on tällä hetkellä biljardihuone, kuntosali, soittohuone, kylmäkellari ja keramiikkapaja. Jos et itse harrasta, vuokraa tämä keramiikkapaja sitä tarvitsevalle, nimittäin kellarista on kulku suoraan ulos. Ison autotallin päädyssä on pihasauna, jonka Aitokiuas on kunnostettu pari kesää sitten. Saunan edessä on viihtyisä oleskelu- ja grillialue.
Uimaranta, koulu ja päiväkoti sekä apteekki, kaupat, kahvilat ja ravintola ovat kävelyetäisyydellä. Kadun toisella puolella on kuntosali. Keskustan tuntumassa on liikuntapuisto, jossa on mm. tenniskentät, frisbeegolf-rata, kuntoportaat, katukoris, skeittiparkki, ja talvella ladut ja ulkojää.

Sijainti:

Tammelantie 43

Postinumero:

31300

Kerros:

1-2/2

Pinta-ala:

149,5 m²

Muu ala:

200 m²

Kokonaispinta-ala:

349,5 m²

Lisätietoja pinta-alasta:

Pinta-alat laskettu v.2008 rakennuspiirustusten mukaisesti huomioiden sen jälkeen tehdyt muutokset tilojen käyttötarkoituksiin:
Varsinaiset asuintilat sijaitsevat yläkerrassa, 115 m².
Katutasossa on asuintiloihin kuuluvat pesu-, kodinhoito- ja eteistilat, 34,5 m².
Katutasossa on kaksi liiketilaa, yht. 85 m².
Kellarissa on mm. varasto- ja teknistä tilaa, 115 m².

Asunnon kunto:

Hyvä

Listauksen tyyppi:

Omakotitalo

Rakennusvaihe:

Valmis

Rakennusvuosi:

1952

Lisätiedot rakennusvuodesta:

Päärakennuksesta ei ole saatavilla alkuperäisiä rakennuslupa- tai lopputarkastusasiakirjoa. Vuoden 2008 saunatilojen rakentamisesta 1.kerrokseen ja julkisivumuutoksista on saatavilla sekä rakennuslupa- että lopputarkastusasiakirjat.

Huoneluku:

4

Lisätietoa vapautumisesta:

Katutaossa ja Tammelantielle päin olevat kaksi liiketilaa on vuokrattu pitkäaikaisille vuokralaisille. Ostotarjousta harkistevat voivat kysyä vuokrien määrät välittäjältä. Muu osa taloa vapautuu sopimuksen mukaan, siitä ei ole vuokrattu, vaan on omistajan omassa käytössä.

Velaton hinta:

179 000 €

Kiinteistövero:

583 € / vuosi

Lisätietoja maksusta:

Sähkönkulutus ollut koko kiinteistöllä n.11.000 kWh /v . Sähkön kustannus valitun sähköyhtiön sopimuksen mukaisesti. Sähkönsiirrosta vastaa Elenia.
Käyttö- ja jätevesi Tammelan kunnan Vesihuoltolaitoksen taksan mukaisesti.
Jätteen kuljetus valitun kuljettajan hinnaston mukaisesti.
Biojätteet käsitellään bokashi-menetelmällä ja kuntaan on tehty tästä ilmoitus. Seuraava omistaja voi halutessaan tilata LHJ:lta biojäteastian kuljetuksineen (kustannus LHJ:n hinnaston mukaisesti) tai ottaa käyttöön perinteisen lämpökompostin (muutoksesta on tehtävä ilmoitus kuntaan).
LHJ:n vakituisen asunnon jätehuollon perusmaksu on 34 €/v.2024.

Keittiön kuvaus:

Isossa keittiössä on kauniit graniittiset työtasot, ja kuten koko muussa asuinkerroksessa, on täälläkin puulattiat ja paneelikatot. Kodinkoneina keraaminen liesi, liesituuletin, astianpesukone ja jääkaappi/pakastin. Viereisessä ruokailuhuoneessa, mikä sekin ollut ennen makuuhuone, on sama lautalattia, seinissä puolipaneeli ja tapetti.

Olohuoneen kuvaus:

Olohuoneessa on lautalattia ja seinissä puolipaneeli. Tila on avara ja aukeaa sekä aulan että ruokailutilan puolelle.

Makuuhuoneen kuvaus:

Kaksi makuuhuonetta, joista isommassa (22 m²) on kiinteät kaapistot ja pienemmästä (12 m²) on käynti kahteen vaatehuoneeseen. Molemmissa makuuhuoneissa on lautalattiat ja seinät tapetoitu/maalattu. Ruokailuhuoneesta saa kätevästi myös kolmannen makuuhuoneen ja kellarissa on paljon lämmintä lisätilaa.

Kylpyhuone:

Ensimmäisessä kerroksessa on laatoitettu pesuhuone jossa kaksi suihkua. Vesikiertoinen lattialämmitys omalla termostaatilla. Tässä kerroksessa on myös erillinen vessa.

WC:

Vessat sekä ensimmäisessä- että toisessa kerroksessa.

Kodinhoitohuoneen kuvaus:

Laatoitetttu kodinhoitohuone ensimäisessä kerroksessa pesuhuoneeseen mennessä. Todella paljon kaappitilaa ja tasot graniittia.

Säilytystilojen kuvaus:

Kylmää säilytystilaa reilusti isossa autotallissa, jonka lisäksi sisällä erilaisia kaapistoja ja vaatehuoneita, sekä kellarissa varastohuoneita.

Sauna:

Kyllä

Saunan kuvaus:

Ensimmäisen kerroksen sauna on myös laatoitetu, seinät paneelia ja sähkölämitteinen kiuas. Pihalla, autallin perällä on toinen sauna puulämmitteisellä kiukaalla ja erillisellä vesipadalla.

Piha:

Takapiha on aidattu, joten karvaiset kaverit saavat rauhassa käyskennellä siellä. Pihassa kasvaa omenoita, luumuja, viinirypäleitä, kirsikoita ja vedelmia, unohtamatta puna- ja mustaherukkapensaita. Lisäksi on perennoita ja luonnonkukkia, pölyttäjien mieleen. Maa on läpäisevää ja helopsti lapioitavaa (ei savimaata). Vesiaiheen alla on vanha suihkulähde, mikä on nyt kiviaineksella täytetty.

Parveke:

Lasitettu ja ulostyönnetty

Parvekkeen suunta:

Lounas

Terassi:

Kyllä

Muut tilat:

Aulatilat sekä katutasossa että yläkerrassa.
Kellarissa on neljä eri tilaa, jotka on muokattavissa moneen eri tarpeeseen. Kellarin tilat eivät kuitenkaan täytä huoneen määritystä, eikä kellaria ole laskettu mukaan asuintilojen pinta-alaan. Yhdessä kellaritilassa on seinissä akustiikkalevyä. Toisessa kellaritilassa on Nabertherm -merkkinen korkeapolttoinen valovirtauuni ja sille oma sähkömittari. Lisäksi tässä tilassa on leipomosta hankittu mylly valusaven tekoa varten. Kellarissa on lisäksi kylmäkellari, jossa on myös kaksi erillistä pientä koppia; se kaikki kuntosalin oven takana on kylmäkellaria, tekninen tila ja öljysäiliöt, kaksi kappaletta.
Kaksi liiketilaa, joihin omat sisäänkäynnit Tammelantien puolelta. Molemmissa liiketiloissa on wc:t ja pienkeittiöt, toinen on yksi avoin tila ja toinen muodostuu kahdesta eri huoneesta.

Muut rakennukset:

Autotalli

Kiinteistön tyyppi:

Rakennus

Kiinteistötunnus:

834-441-8-5

Lisätietoa muista rakennuksista:

Kauppa-autolle mitoitettu n.200 m²:n autotalli, joka perällä on pihasauna Aitokiukaalla, rakennettu 1964. Rakennuksesta ei ole saatavilla rakennuslupa- tai lopputarkastusasiakirjoja.

Vesijohto:

Kunnan

Viemäri:

Kunnan

Taloyhtiössä antenni:

Kyllä

Kaavatilanne:

Asemakaava

Kaavoitustiedot:

Kiinteistö on asemakaavassa asuin- liike- ja toimistorakennusten korttelialueella. Yleiskaavassa kerrostaloalueeksi määritelty alue antaa lisämahdollisuuksia. Lisätiedot kaavoituksesta antaa Tammelan kunta.

Tontin pinta-ala:

1860 m²

Tontin omistus:

Oma

Tontin tyyppi:

Tasamaatontti

Tontin tiedot:

Kaukolämpöputki tulee talon nurkalle asti.
Alueella on valokuituvalmius (liittymän osto- tai vuokrausmahdollisuudesta tiedot antaa Lounea).

Lisätiedot rakennusmateriaaleista:

Puurunko. Stenilevy verhous, minkä alla koolaus ja alkuperäinen lautaverhous, vinolaudoitus ja purueriste.

Lämmitysjärjestelmä:

Öljy

Ilmanvaihto:

Painovoimainen

Katon kunto:

Hilseilee paikoitellen. Peltikatteen alla vanha huopakate.

Kattotyyppi:

Harjakatto

Katemateriaali:

Ruukin muovipinnoitettu pelti.

Energiatodistus:

Ei lain edellyttämää energiatodistusta

Lisätietoja energia­todistuksesta:

Myyjät hankkivat todistuksen myöhemmin.

Sähköliittymä siirtyy:

Kyllä

Palvelut:

Tammelan keskustan palvelut (mm. päivittäistavarakauppa, apteekki ja ravintola), koulukeskus ja uimaranta, kaikki alle kilomertin päässä. Kuntosalille matkaa n.80 m. Ihanaan Saaren kansanpuistoon reilun 6 km:n matka taittuu vaikka fillarilla.

Koulut:

Tammelan Koulukeskus lähellä.

Asbestikartoitus:

Ei

2024: Paisuntasäiliö vaihdettu.
2022: Kodinhoitohuoneeseen yläkaapit ja isot kaapit.
2016: Toisen liiketilan (kosmetologi) remontti.
2011: Parveke ja kuisti uusittu kokonaan.
2006-2010: Kellari remontoitu.
2008: Pesuhuone, sauna ja kodinhoitohuone remontoitu.
2005: Autotallin katon maalaus.
2004: Toisen liiketilan (kampaamo) remontti.
2004: Rännit taloon ja autotalliin.
2003: Salaojat ja patolevyt
2003: Sähköremontti
2003: Käyttövesiputket uusittu lähes koko taloon, nyt Upoletin suojaputkessa.
2003: Keittiöön ja kodinhoitohuoneeseen graniittiset työtasot.
Autotalliin tehty peltikatto 90-luvun puolella, maalattu n.2005