Tupa ja mh. Vierasmaja, pihasauna, talousrakennus ja puucee. | 42.0m2 / 42.0m2

Aivan ihastuttava 100-vuotias punainen tupa kulttuurihistoriallisesti merkittävässä ympäristössä. Täällä voit rauhassa viettää vapaa-aikaa, eikä mikään estä etätöidenkään tekemistä. Vierasmajaan majoitat kyläilijät ja pihasaunan hyvistä löylyistä mahtuu nauttimaan isompikin porukka. Kohde muodostuu kahdesta tontista, yht. 2180 m2 ja taidokkaat pengerrykset yhdistävät hoidetun tasamaan ja luonnontilaisen jyrkän osan tonttia. Tule ja ihastu!

Tyyppi:Mökki tai huvila
Sijainti:Kellarimäentie 22 , 31340 Tammela
Tilat:Tupa ja mh. Vierasmaja, pihasauna, talousrakennus ja puucee.
Asuin- / kokonaispinta-ala:42.0m2 / 42.0m2
Lisätietoja pinta-alasta:Ei tarkastusmitattu.
Kerros/Kerroksia:1
Tilat / Pinta-alatLoma-asunnossa on tupa ja makuuhuone alkuperäistä 1920-l. rakennettua osaa, jossa hirsiseinät. Peltikatto on jossakin vaiheessa uusittu, alla on huopa ja päre. Jälkeenpäin on rakennettu nykyinen keittiötilan osuus, mikä on lautarakenteinen samoin kuin kylmä lasitettu kuisti. Rakennuksen pinta-ala kunnan rakennustietorekisterin mukaan 42 m2, vierasmajan 16 m2, saunan 32 m2 ja talousrakennuksen 31 m2. Pinta-aloja ei ole tarkastusmitattu. Vierasmajaan mahtuu hyvin pari yövierasta, samoin saunatupaan. Talousrakennuksessa hyvin varastotilaa vaikka pihakalusteille ja puutarhatyökaluille.
Yleiskunto:Tyydyttävä
Keittiö/varusteet:Keittiössä pieni sähköliesi, jenkkikaappi, kaapistot ja astianpesuallas. Seinissä lasikuitutapettia, paneelia ja laattaa, lautalattia ja paneelikatto. Valoisa tilat, ikkunat niin pihaan kuin saunalle. Kantovesi, kunnan vesi tulee saunalle ja siellä on padassa ollut kätevää lämmittää vettä.
Olohuone:Tupaan mahtuu hyvin ruokapöytä ikkunan eteen ja seurusteluryhmä. Iso kamina pitää tilan lämpimänä. Sitä ei ole pariin vuoteen käytetty, joten nuohooja kannatta kutsua paikalle. Sähköpatteritkin on. Tuvan lattian arvellaan olevan alkuperäinen, komeaa lankkua on ainakin. Seinät maalattu ja osin paneloitu.
Makuuhuone:Makuuhuoneessa hyvin tilaa parisängylle, pystyuuni pitää tilan lämpimänä. Tulipesä on lähivuosina uusittu, käytetty ei pariin vuoteen ole. Lattialaudat ovat vanhoja nekin, eivät ihan yhtä komeita kuin tuvassa. Seinissä maali ja katossa sisustuslevyt.
Kph/WC/varusteet:Pihapiirissä bio-puucee.
Sauna:Perinteinen pihasauna, jossa saa kuulemma kunnon löylyt. Erillinen pukeutumistila ja reilunkokoinen saunatupa. Pihasauna on nykyisten omistajien aikana remontoitu, ei muuta kuin lämmittämään. Puuvarasto on kätevästi samassa rakennuksessa.
Vapautuu:Vapautuminen sopimuksen mukaan
Energiatodistus:Ei ole
Lisätietoja:Pohjois-Tammelan Vesihuollon liittymä, vesi tulee pihasaunalle.
Kiinteistö
Kunta/Kaupunki:Tammela
Kylä/Kaup.osa:Porras
Kiinteistötunnus:834-432-2-16, 834-432-2-41
Rakennusvuosi:1920
Kattotyyppi/kate:harjakatto peltikatteella, alla huopa ja päre
Rakennusaine:pääosin hirsi, osin lauta
Lämmitys:Tuvassa kamina, makuuhuoneessa pystyuuni, lisäksi sähköpatterit niin tuvassa kuin vierasmajassa
Käyttövesi:Pohjois-Tammelan Vesihuolto Oy, vesi tulee pihasaunalle
Suoritetut korjaukset:Mökistä on pidetty hyvää huolta. Katto kaipaa huoltomaalausta. Sisälläkin on remontoitu, alkuperäiset lattiat on säästetty niin tuvassa kuin makuuhuoneessakin. Keittiössä lattia uudempi. Vierasmaja on rakennettu 2008. Pihasauna remontoitu viime vuosien aikana.
Tontin pinta-ala n.2180m2
Tontin omistus:Oma
Kaavoitustilanne:Yleiskaava
Rasitteet / oikeudet:Osuus yhteiseen vesialueeseen 834-432-876-2.
Lisätietoja:Tammelan kunta
Asuinaluetietoja
Palvelut:Portaassa asiamiesposti ja kioski. Tammelan keskustan palveluihin matkaa n. 13 km ja Forssaan 20 km.
Liikenneyhteydet:Forssan keskustaan ajat 20 minuutissa, Helsinkiin noin puolessatoista tunnissa.
Ajo-ohjeet:Härkätieltä pääset perille joko Kappelintien tai Huuvantien kautta. Tie on kapea, ja vähän mutkainenkin Kappelintien suunnasta tultaessa. Punainen tupa on tien pohjoispuolella mäen rinteen alla, talousrakennus ja pihasauna alatontilla.
Lisätietoja:Tienhoitomaksu ollut n. 30 EUR/v, käyttöveden perusmaksu 60 EUR/v ja lisäksi laskutetaan kulutuksen mukaan.
Asumiskustannukset
Kiinteistövero:88.00 EUR/v
Hinta
Velaton hinta:59.000,00 €
Myyntihinta:59.000,00 €
Velkaosuus:0,00 €